POSLE RIBANJA kraj sage: SPS do 5. novembra KOMPLETNO U VLASTI

Centrale SNS i SPS dale su ultimatum svojim gradskim odborima u Vranju da do 5. novembra tekuće godine vranjski socijalisti moraju kompletiraju svoj ulazak u lokalnu vlast, saznaju InfoVranjske iz izvora u vranjskim odborima navedenih stranaka.

- U četvrtak 18. oktobra, delegacije socijalista i naprednjaka pod naznakom «hitno» pozvane su u Beograd, u centrale svojih stranaka, gde im je posle ne baš ugodnog ribanja, imperativno naređeno da do 5. novembra socijalisti moraju da dobiju sve što je predviđeno koalicionim sporazumom o njihovom ulasku u gradsku vlast - kažu sagovornici InfoVranjskih.

Po njihovim rečima, čitavu priču oko implementacije sporazuma SNS – SPS u Vranju odlučili su da okončaju Branko Ružić, potpredsednik SPS, i Dragan Stevanović Boske, prvi naprednjak Pčinjskog okruga.

- I Ružić i Stevanović su se saglasili da se ulazak socijalista u lokalnu vlast u Vranju nepotrebno otegao, pa su odlučili da to okončaju ultimativnim zahtevom svojim vranjskim odborima da se stavi kraj političkoj farsi vezanoj za kompletiranje socijalističkog učešća u lokalnoj vlasti - tvrde izvori iz vranjskih odbora SNS i SPS.

Prema naknadnim saznanjima InfoVranjskih, što je potvrđeno od strane pomenutih izvora, «u taboru naprednjaka, ali i koalicionih partnera iz «kombi» stranaka, nastali su panika i nezadovoljstvo onih kadrova koji treba da ustupe funkcije i direktorske fotelje u javnim preduzećima i ustanovama socijalističkim kadrovima“.

- Bez obzira na to, u stranci je prevladalo mišljenje da je ulazak SPS-a politička nužnost, a to što će to nužno dovesti do preraspodele kadrova u ovoj stranci i uzdrmati ionako prividno jedinstvo u njihovim redovima, o tome će se rzmišljati kasnije - kažu izvori.

Podsećamo, SPS u skladu sa postignutim koalicionim dogovorom vranjskih socijalista i naprednjaka, treba da dobije jedno od četiri vodeće funkcije u Vranju, gradonačelnika(), zamenika gradonačelnika, predsednika Skupštine Grada ili zamenika predsednika Skupštine Grada, direktorska mesta u još jednom javnom preduzeći i jednoj javnoj ustanovi, kao i nekoliko srednjih i osnovnih škola, i članove u upravnim i nadzornim odborima preduzeća i ustanova.

D. P. M.

Komentari

Istina je da je SNS u Vranju dobio jer je narod glasao protiv SPS-a, jednostavno i prosto.Kako da mi glasači shvatimo tu " politički nužnu " koaliciju?Šta narod dobija od vaše kombinatorike i brige jedni o drugima? Ništa, apsolutno ništa.Svi se vi sredite finansijski,obezbedite poprilično a mi glasamo za to.Najgore da pre glasanja pričate sasvim drugačiju priču a na kraju svi mi naivni dobijemo duplo golo.Žalosno i Bogu je teško da vas gleda.

Glasao sam za SNS i priznajem da sam ispao budala....dva puta da me zaje..te....nema sanse....znam da cete ukrasti izbore...ali necemo vam dati vise glasove...hostapleri jedni.....

Novi dom...
Musa i Buki su završili skidanje kajmaka sad mogu da dođu socijalisti na duplo golo. Samo da se nađe lepo mesto za eksperta za pustošenje gde će opet da bude direktor i to je to. SPS nek trlja glavu sa dugovima i izgubljenim sudskim procesima

Najnovije vesti

Rukometaši u ZONI ISPADANJA »

Rukometaši Vranja 1957 u 11. poslednjem jesenjem kolu šampionata u Super «B» ligi «Istok-Zapad», poraženi su u Negotinu...

Kako kaže Beograd »

U isčekivanju izbora lokalna politička scena postaje sve komplikovanija. Koalicija na vlasti kao takva sakupljena je po...
Sajam Zaposljavanja