Portugalac AMARAL gost vranjske Biblioteke

U okviru obeležavanja 20. juna, Dana Biblioteke, u Vranju će gostovati Bruno Viejra Amaral iz Portugalije, potvrdila je za Info Vranjske direktorka vranjske Biblioteke Vesna Petric.

Vranje je jedan od tri srpska grada koje će ovaj višestruko nagrađivani pisac posetiti, a pored njega na književnoj večeri govoriće i Ljubica Arsić književnica, Jasmina Nešković, prevodilac i recenzent i Zoran Hamović, glavni urednik izdavačke kuće Clio.

Bruno Amaral (40) svojim romanom „Prve brazde“ osvojio je četiri važna priznanja za portugalsku književnost, od 2013. do 2015. godine.

On je diplomirao modernu i savremenu istoriju na Univerzitetu u Lisabonu, bavi se književnom kritikom, prevođenjem, urednik je časopisa LER i jedan od autora „Vodiča za 50 portugalskih izmišljenih likova“.

Pored ove književne večeri, koja je pravi praznik, za ljubitelje i poštovaoce pisane reči, povodom Dana Biblioteke biće nagrađeni najbolji čitaoci svih odeljenja.

Najnovije vesti

Hanska MUKA sa otkupom višnje »

Proizvođači višnje iz opština Vladičin Han i Surdulica nezadovojni su cenom, statusom i ukupnom organizacijom otkupa ovo...

FIJASKO slavlja SNS-a u Surdulici »

Slavlje SNS u Surduliuci, posle ponovljenih parlamentarnih izbora u sredu, doživelo je potpuni fijasko, javljaju građani...

Sramota vredna 300 miliona »

Pre tačno osam godina, na današnji dan izgorelo je pozorište "Bora Stanković" u Vranju. Danas, osam godina kasnije, dire...
ZutoCvece