Porez na imovinu IPAK VEĆI i do 15 odsto

Porez na imovinu u Vranju biće uvećan za 10 do 15 odsto u 2019. godini u odnosu na tekuću 2018. godinu, tvrdi za InfoVranjske izvor iz GrO SNS-a u Vranju.

Ova izjava slaže se sa izjavom zamenika gradonačelnika Nenada Antića koji je tako nešto najavio pred novinarima posle sednica Gradskog veća, ali ne i sa demantijem koji je potom usledio iz Gradske uprave.

Koliko se u ovoj oblasti mešetari pokazuje i prava ofanziva gradskih vlasti, koja saada obaveštava javnost o ovoj oblasti o kojoj ćuti od kada je došla na vlast.

Dok se čekaju novi računi za porez nije loše podsetiti se i činjenice da ova vlast nije dranje kože narodu sama izmislila, već da u tom smislu ima ozbiljne prethodnike.

- Povećanje koje će uslediti je neuporedivo manje od onog povećanja iz 2014. godine kada su o tome odlučivali vranjski socijalisti. Oni su tada povećali porez na imovinu za 300 do 400 odsto, što je nezabeležen slučaj u istoriji lokalnih samouprava. Tada sam porez plaćao 1.700 dinara godišnje, a od tada plaćam 4.900 dinara, pa izračunajte procenat povećanja - kategoričan je sagovornik InfoVranjskih iz redova ovdašnjih naprednjaka.

Ali, nisu ni naprednjaci bezgrešni. Socijalisti godinama nisu pvećavali porez, pa su se onda odlučili za dranje kože u jednom potezu, a naprednjaci su, čini se, mnogo perfidniji.

Poznato je da ova sranka svoje biračko telo traži pre svega u ruralnnim delovima grada, pa je baš zbog toga osmislila nov sistem naplate, šest umestio tri gradske zone.

- Sa tri zone bila je mala razlika između strogog centra u prvoj zoni i recimo Palestine «Bogu iza nogu» nje velika. Sada se teritorija grada deli na šest zona, što će biti realnija varijanta za utvrđivanje ovog poreza koji je važan prihod lokalne samouprave - objašnjava sagovornik iz SNS-a.

Relano ili ne, po ovoj kombinatorici svi će plaćati 10 do 15 odsto veći porez, samo će oni iz udaljenijih delova grada plaćati manji.

Pa neka posle neko kaže da se ne isplati glasati za SNS!

NIVR

Najnovije vesti

ZutoCvece