Ponedeljak, Utorak, Sreda, Vranjske, Petak, Subota..

POPOVIĆ: UPPR skida blokadu sa računa JUMKA

Unapred pripremljen plan reorganizacije (UPPR) „Jumka“ u Vranju još nije usvojen, a kada se to desi, centralni račun fabrike biće deblokiran, saopštava u izjavi za Portal Vranjske Branislav Popović, predsednik Nadzornog odbora „Jumka“.

Popović potvrđuje da proces usvajanja UPPR-a za „Jumko“ nije datumski oročen.

- To je procedura u kojoj učestvuju svi faktori zainteresovani za ovu fabriku, Ministarstvo privrede, Privredni sud u Leskovcu i poverioci i uopšte svi koji su poslovali sa ovim preduzećem, a njihova dužnost je da se izjasne i eventualno stave svoje primedbe na plan, zato nismo u mogućnosti da kažemo kada će se usvojiti UPPR - objašnjava Popović.

Što se tiče aktuelne blokade računa, predsednik Nadzornog odbora „Jumka“ zaključuje da je „jedini, odnosno, centralni račun kompanije godinama u blokadi“.

- To je posledica preteškog nasleđa iz ranijih godina, ali rukovodstvo „Jumka“ i Ministarstvo privrede moraju da se bave tim problemima i potraže najbolje rešenje za fabriku - smatra Popović.

Račun „Jumka“ je u blokadi 1.097 dana, a poslednja je na iznos od 449 miliona dinara.

SIMPO i JUMKO u blokadi za 5,5 MILIONA EVRA

BRANISLAV POPOVIĆ: U "Zavarivaču" će raditi Vranjanci, ne Surduličani

S. K.

Дневне вести

Recko ostaje PREDSEDNIK DINAMA »

Dragan Antić Recko biće u utorak 20. marta promovisan javnosti i medijima kao novi strateg niškog Radničkog, a u sredu 2...

Ko je Vranjanac 500 L? »

U nagradnoj igri Ministarstva finansija „Uzmi račun i pobedi 2018“ posle samo tri kruga izvlačenja, u Vranje je stigao i...