Ponovo JEDINSTVENI DS u Vranju

Gradski odbor DS-a u Vranju saopštio je da je u nedelju u Beogradu ponovo stvorena ujedinjena Demokratska stranka, koju čine DS, SDS i “Zajedno za Srbiju”.

Posle “kongresa ujedinjenja” izdat je i proglas u kome se kaže da je “demokratija u Srbiji ozbiljno ugrožena autoritarnom vlašću i da su sve demokratske institucije u Srbiji uništene ili obezvređene”, pa se ujedinjenje na “jasnoj ideološkoj i programskoj platformi koje će se suprotstaviti uništavanju demokratske perspektive Srbije” pokazuje kao neminovnost.

- Cilj nam je da se zajednički borimo za evropske vrednosti i ulazak u EU; za poštovanje ljudskih prava; za slobodu medija i poštene izbore; za podelu vlasti i vladavinu prava u kojoj će sudstvo biti nezavisno i u kojoj će se Ustav i zakoni bezuslovno poštovati; za parlament koji će biti najviše zakonodavno telo, središte demokratske debate, ali i kontrolor izvršne vlasti koja neće izlaziti iz svojih ustavnih i zakonskih okvira; za uređen privredni ambijent koji počiva na socijalnoj pravdi i u kojem će biti omogućen slobodan rad sindikata uz stalni dijalog i međusobno uvažavanje poslodavaca i radnika; za razvoj dobrosusedskih odnosa i trajnog mira u regionu; kao i za budućnost Srbije u kojoj će svi građani imati jednake šanse i jednak status pred zakonom, bez obzira na njihovu nacionalnost, veroispovest ili političko opredeljenje - kaže se u proglasu.

Prema saopštenju, skupu demokrata prisustvovali su i predstavnici Demokratske stranke i Socijaldemokratske stranke iz Vranja.

- Okupili su se oko ideje da se jačanje jedinstvene Demokratske stranke nastavi i u danima koji dolaze, u borbi za jednake izborne uslove, za demokratiju i svrgavanje vlasti koja proklamuje bezakonje i nasilje. Otvorena su vrata i svim drugim strankama i pokretima koji žele da se pridruže ili vrate Demokratskoj stranci, kako na republičkom tako i na lokalnom nivou - kaže se u saopštenju GrO DS Vranje.

Komentari

CirGuz

Dvojica bez trojica

Loš kadar. Treba naći bolje ljude

Slazem se da su ovde oni koji su bili i nista nisu uradili, treba sto pre da postave nove mlade pametne ljude a oni neka budu tu i neka pomazu koliko mogu. Ali su svakako bolji od ovih nepismenih i bahatih lopova iz SNS, SDPS, SPS...

Ovaj je najbolji POSTAR.Sa ovi cirkuzanti Vucic milion godine na vlast.Dajte krunu na postara da odigra fiksss....

Andonov i Stamenov su vi super za antikampanju.Zato ce si i ostanete statisticka greska.

Cisto sumnjam da nesto od ta posla moze biti-svojevremeno vas je ubila sujeta i osecaj vise vrednosti...

sad svi zaedno ce dobiev 2.2%...malo vise od statisticku gresku...ovija jes da su nepiseni ali manje otimav od ovija urbani

Pera vrlo ozbiljan igrac.Boli njega uvo nego se bori da otme još neki lokal u gradu.Videćete kada se Perica vrati kako se otimaju lokali.Perica Gocina uzdanica.Pozdrav Demokratskoj Srbiji!!!

Ega izdrzite nedelju dana da se ne posvadjate.

Najnovije vesti

Antalija: Igra bolja od rezultata »

Surdulički Radnik na pripremama u Antaliji izgubio je prvi kontrolni susret od turskog prvoligaša Khimkija rezultatom 3:...
ZutoCvece