Poljoprivrednici u Bujanovcu uzdrmali Vučića

Bujanovački poljoprivrednici u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, tokom njegovog boravka u ovom mestu, izneli su niz kritika na račun vlasti zbog «lošeg odnosa prema poljoprivredi i zanemarljivo malih subvencija ove privredne grane.

- Bez dlake na jeziku i udvoričkog odnosa, poljoprivrednici iz opštine Bujanovac zamerili su aktuelnoj vlasti da ne pomaže razvoj poljoprivrede, pa su mladi sa seoskih područja prinuđeni da trbuhom za kruhom odlaze u Beograd, Novi Sad, zemlje regiona i Evropske Unije, a posebno su kritikovali politiku subvencioniranja poljoprivredne proizvodnje -, ističe jedan od poljoprivrednika koji je učestvovao u razgovoru sa predsednikom Republike.

Po ovom izvoru InfoVranjskih, - Vučiću je bilo najneugodnije kad su poljoprivrednici iz Bujanovca uporedili iznos subvencija za poljoprivredu u Srbiji sa istim sredstvima u Evropskoj Uniji.

- Istakli su da u pretežno brdovitoj Austriji iznos subvencija po hektaru na godišnjem nivou dostiže 800 evra po hekatru, a u Srbiji je ispod svakog nivoa, pa mladi beže u administrativce ili odlaze -, napominje sagovornik InfoVranjskih.

Izvor InfoVranjskih, na kraju, navodi da je Vučić vidno uzdrman naglasio da ne možemo svi da radimo u državnim službama i da neko mora da se bavi i poljoprivredom, preskočivši da se osvrne na subvencioniranje poljoprivredne proizvodnje u Srbiji.

Komentari

Naravno da će da se sile kada SNS nije na vlasti u Bujanovcu. Nisu oni niti drmali niti uzdrmali AV, nego su bili instruisani od strane bujanovačkog SNS-a. Što ne znači da nisu u pravu.

Najnovije vesti

Srebro za IVANU »

Kikbokserka Ivana Davidović, članica KBK «Vranje», osvojila je srebrnu medalju na međunarodnom takmičenju «Trofej Beogra...

RADNIK spreman za start SUPERLIGE »

Odigraćemo hrabro meč sa lučanskom Mladošću, bez obzira na kvalitet protivnika i u svom stilu u kome želimo da budemo pr...
ZutoCvece