POLITIKA I DRUŠTVENE MREŽE: Kakav ti je život, takav ti je i FEJSBUK

Mnogi lokalni političari, kako sadašnji tako i oni koji su se ranije bavili politikom, koriste društvene mreže, doduše čini se da preferiraju samo Fejsbuk.

Zanimljivo da mnogi od njih ne vode račune o tome da je ovaj vid komunikacije svojevrsni medij u kome se izrečeno/napisano tretira kao javno izgovorena reč, pa nije ni čudno što se često omakne po koja insinuacija ili psovka, a nije ni retkost da se političari i posvađaju.

Zanimljvo je da niko od njih nema svoju zvaničnu stranicu, već koriste privatne Fejsbuk profile.

Narodni poslanik Slaviša Bulatović retko objavljuje stvari iz privatnog života, pa mu profil više liči na pamflet Srpske napredne stranke, slično je i kod predsednika opštine Vranjska Banja Dragana Sentića.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković ne postoji u virtuelnom svetu, taj uslovno rečeno „botovski“ posao oglašavanja i prezentacije njegovog rada obavlja njegova supruga Jelena Milenkovićkao i zaposleni Službi za odnose s javnošću.

Državni sekretar Zoran Antić početnik je u korišćenju društvenih mreža, čiji je inače veliki protivnik bio u ranijem periodu, sada gotovo da i ne silazi sa Fejsbuka.

Porodične i poslovne fotografije krase mu profil, tu su brojne pesme, citati, ali i česte virtuelne rasprave sa neistomišljenicima.

Njegov stranački kolega Branimir Stojančić je mnogo duže na ovoj mreži, ali mu se profil ne razlikuje mnogo od Antićevog.

Tu su citati, poruke, fotografije supruge i dece i po koja čini se „odmerenija“ opaska na račun neistomišljenika.

Što se tiče opozicionara, Dragoljuba Stevanovića, Nemanje Nuhijevića, Milana Mihajlovića i Đorđa Ristića, ono što krasi njihovo delovanje na društvenim mrežama je odmerenost.

Za razliku od vlasti lokalna opozicija poput one na državnom nivou koristi i Twiter.

Oni se često ukjučuju u polemike, promovišu svoja (doduše skromna) delovanja u lokalnom političkom životu.

Ipak, da nisu svi opozicionari skloni tome da „mere javno izrečenu reč“ svedoči profl novosrbijanca Ivice Petruševića, koji je sklon raspravama, svađama i čestim vređanjem neistomišljenika.

Ipak, čini se da njegovi pratioci na društvenoj mreži na ovo gledaju kao na deo njegovog šarma i uglavnom ga zdušno podržavaju.

Što se tiče političara koji u prefiksu imaju „ex“ dakako je najzanimljiviji Dragan Nikolić Nika.

On, čini se, u virtuelnom životu uživa jednako kao i u stvarnom. Rado razmenjuje mišljenja, deli svoju ljubav prema prirodi, životinjama i strast prema skijanju.

Od bivših političara tu je i Igor Andonov, koji ne krije porodicu i sa svojim pratiocima često podeli fotografije sa porodičnih putovanja, ali ne ume ni da sakrije netrpeljivost prema svojim neistomišljenicima, pa često ume da što bi se reklo u „padne u vatru“.

U šali se kaže „kakav ti je život takav ti je i Fejbuk“, ali to naravno ne mora da bude preslikano na zapažanja izneta u ovom tekstu.

NIV

Komentari

A sto na Niku ne nadjete stranku,posto ga niko nece?

Nika ide u Savez za promene.Provereno, tajni dogovor sa Šizelom

Upravo taj Ivica Petrusevic pravi najvecu pometnju i cirkuse u svim objavama vranjskih. Sa laznim imenima npr. Osmani Osman, Pera,... neka objave da ne komentariše i vredja sve sto mu nije pi volji. Majmun je majmun opsednut i zavidan svima bjim i uspesnijim od njega.

Prvo vidite da grešite. Osman Osmani je svoj na svome. Vas boli prvo objave portala Vranjskih gde vas zagrebu imate kriminal. Drugo najviše Vas boli gde mi sa komentarima možemo iskazati svoje nezadovoljstvo. Osim toga imamo toliko prijatelja, sugrađana koji mi dostavljaju dokaze o "prljavim" rabotama pojedinaca. Od javnog života, politicara do fudbalskog kluba Dinamo i nesrecnog Recka gde je udomio celu porodicu i mesecno baš nas dobro košta. Samo na zarade idu do 10 000 evra sa svim dažbinama. Da to su zarade Reckovih sinova i Recka. Pa zapitajte se dali je to normalno u klubu koji nema rezultate. Gde niko ništa ne proverava. Zapitajte se šta rade Gradski većnici Mice, Neši. Zapitajte se koliko je oprano para preko Brace i Sportski savez Vranja na nepostojece klubove i pojedinacne sportove. Sve je to deo ove vlasti. Pa koliko nas koštaju troškovi mobilne telefonije funkcionera, potrošnje goriva i deljenje paketa za članove napredne stranke. Zapitajte se koliko je još izdatih nelegalnih dozvola za gradnju i još puno puno toga što tek dolazi da se obelodani sa dokazima posle Vanrednog stanja. Sve to dolazi.Apsane vas bole. Pa i to je za ljude. Ali glavni akteri svih prljavih rabota Đoša, Milenković, Direktorica Bolnice i još par njih imamo sa dokazima u finišu. Kada dodje finiš.Agrumentovano

Ovija banjcani su tolko glupi i zatupaveni sa modernu tehnologiju da jadni i da hoce da nesto objave, oni to ne umeju. Ovej objave gi stavljav najverovatnije ilizene (sto je najverovatnije) ili sekretarice (......).

Gradonačelnik je više puta zvao telefonom taj fejsbuk i tviter i on da objavi nešto ali nije mogao da dobije vezu, isključuje ga

Najnovije vesti

Pronađena nestala Vranjanka »

Julijana Zdravković, koja je nestala u Vranju 21. septembra pronađena je u četvrtak, potvrđeno je u vranjskoj policiji....
ZutoCvece