POLICIJA TRENIRA STROGOĆU PO VRANJU: 5.000 dinara za prelaz ulice van pešačkog, ali SAMO ZA IZABRANE!

U sredu, 4. jula u 13:45 časova Radoman Irić, novinar Info Vranjskih kažnjen je sa 5.000 dinara jer je nepropisno pešice prelazio Lenjinovu ulicu u Vranju.

Među četvoricom policajaca koji su ga zaustavili, bio je jedan sa kojim je pre nekoliko dana Irić sarađivao prilikom pokušaja izveštavanja o njegovom slučaju, kojom prilikom je bio verbalno zlostavljan, zato što je odbio da piše o policajčevoj psihopatskoj priči.

Irić apsolutno nije komentarisao kada ga je kolega navedenog policajca, (službena oznaka Spasov 107219), legitimisao, već je dao dokument i sklonio se u hladovinu.

- Iskreno, obradovao sam se ovoj civilizacijskoj tekovini, koja nam je stigla u Vranje, pa makar ona bila „poklon“ od policije. Moja lična karta je prosleđena na obradu trojici uniformisanih lica koja su taj posao obavljala u crvenim automobilu bez službenih registarskih oznaka - objašnjava Irić.

Pored Irića, policija je za isti prekršaj kaznila još petoro ljudi.

- Halo, gospodine šta je ovo? – skrenuli su oni pažnju policajcu zna ženu koja je na istom mestu napravila isti prekršaj kao i oni, ali uzalud.

Policajac Spasov je, kao loš glumac u Nušićevom „Sumnjivom licu“ okrenuo glavu na stranu, a onu trojicu njegovih kolega ta „dama sa prekršajem“ nije zanimala na način na koji su ih zanimali šestorica kažnjenih građana.

Na istom mestu, dok je policija šestorici odabranih pisala kazne, prošlo je više pešaka koji su napravili isti prekršaj, ali bez ikakvih sankcija!

- Da li je ovo diskriminacija - glasno je pitala devojčica jednog od kažnjenih pešaka.

A policija ćuti, i radi.

Posle desetak minuta starešina ove družine (Karavelić, 107208) doneo je prekršiocima prekršajne naloge i vratio im lična dokumenta.

Time je ova spektakularna akcija bila završena, jer je ovoj policijskoj četvorci verovatno bila norma da tog dana, za 20 minuta, u Vranju sankcionišu šest lica.

Posle svega, policija bi morala da odgovori na nekoliko pitanja koja se direktno tiču njenog rada i odnosa prema građanima.

Dakle, da li je ovom prilikom bilo zloupotrebe položaja, korišćenja službene uniforme u privatne svrhe?

Da li policija u Vranju podržava ovakvo selektivno ponašanje svojih ljudi na terenu?

Zašto je ova evropska lekcija u Vranju organizovana tako nevešto, smušeno, daleko od očiju javnosti, sa službenim licima koja očigledno nisu prošla edukaciju?

Zašto se onaj policajac, s početka ove priče, kome je jasno napisano da je verbalni siledžija, potrudio da se sa Irićem sretne u ovakvoj situaciji?

Ukoiko policija ne želi da priča sa Info Vranjskim, ili ne želi da odgovori na postavljena pitanja, stvari će bar biti mnogo jasnije.

Nažalost.

SSB

Komentari

I treba da se pisu kazne pesacima, jer su pojedini ko ovce, to nema nigde, ali bez diskriminaciju, nazalost to je vec problem...

A gde ima pesacki prelaz u lenjinovoj ulici. Gde je trotoar u lenjinovoj? Kola su isparkirana sa obe strane ulice sve obelezeno od strane parking servisa . Pesaka nema gde da prodjes a sa decja kolica i ne polazi. A i kad se nekako probijes ceka te kazna. Nagradno pitanje za saobracajce kako se kretati ulicom i trotoarom.

Нацизам,гестапосељаци из Криву Феју,Пољаницу и шопови из Трговиште су главни милицајци. Џибери .

Najgora policiska uprava u Srbiju,nenormalan tranzit droge a oni maltretiraju posten SVET,bruka I sramota,Iricu pocni belo da radis I nece te dira NIKO...

Gosn policajac ti si nepismen. Ne znas jednu recenicu gramaticki da napises. Pa Srbija ima 7 padeza, aman. Bar 1 upotrebi kako treba. Kada bi ovo moja profesorka srpskog jezika i knjizevnosti iz srednje skole procitala pala bi u nesvest, a inace je iz Vranja. Za ovakve nije mesto ni na birou nego motiku u ruke pa da kopaju i crnce na +40. Idi u vecernju skolu i samo srpski jezik i gramatiku da ucis, pa se tad vrati na posao.

Odgovor na ovaj značajan tekst:Mnogo su pogrešili pešaci što žele da prođu van pešačkog,ali teže od toga je što vrhunac nasilja i nasilnika je među ppjedinim policajcima i sve vidi i zna!Bitno je da želimo zemlju bez nasilja i škole bez nasilja,o uzroku nećemo,platicemo kaznu!

Kakav načelnik takvi i radnici.Polupismeni a pre svega primitivni bez elementarne kulture.Treba da zaustavite jedan tuareg ili mercedesa pa da tražite sve, da stanete u Pariske Komune uveče kada ulica izgleda kao pista a ne da pijete kod mrkelu i na kneza i čekate da vam privilegovani plate turu.Nekada je milicija bila poštovana a sada policija izgleda kao mapet šou.

Zato njihove kolege tute, dimić, roto igor voze bez kacige, neregistrovana kola i bez pojasa, može im se. Skotine, turci nas nisu ponižavali ovako

A kome ja da se zalim kad krenem da predjem ulicu na pesackom prelazu a vozac nece da stane pa mi jos iz auta lepo i kulturno opsuje sve o spisku?
ILI KOME DA SE ZALE MAJKE KOJE SA DECIJIM KOLICIMA NEMOGU MORAJU DA VOZE PO KOLOVOZU JER SU TROTOARI PUNI PARKIRANIH AUTOMOBILA, I onda opet vozaci psuju jer im i to smeta

I treba da kaznjavaju svakog ko predje ulicu mimo pesackog prelaza, i one sa motorima koji obilaze vozila sa desne strane.

Tako i treba, da zakon konacno dodje u ovu provinciju. Pojedina gospoda sto godina zive toboze u gradu, a nemaju pojma cemu sluzi pesacki prelaz i jos bi pritom hteli da budu nedodirljivi, pazi molim te.

Najnovije vesti

ZutoCvece