POLA MILIONA za OTIMANJE O BORU

«Borini književni dani» su manifestacija u znak zahvalnosti prema velikom piscu Bori Stankoviću, koju Grad Vranje prvi put organizuje sa tendencijom da preraste u tradicionalnu manifestaciju», saopštila je javnosti Zorica Jović, članica Gradskog veća Vranja za kulturu.

Gradska vlast je ovim paralelizmom u lokalnoj kulturi načinila pokušaj amortizovanja medijskog i uopšte javnog značaja održavanja manifestacije «Borina nedelja» u organizaciji Književne zajednice «Borisav Stanković» koja i ove godine, po 52. put, organizuje ovu manifestaciju.

Jovićeva je rekla da će nosilac programa „Dana“ biti Biblioteka «Bora Stanković» u Vranju.

- Drago mi je što je Grad Vranje prepoznao ulogu i značaj Biblioteke i odlučio da ova ustanova bude nosilac predstojećih «Borinih književnih dana» - izjavila je pak Vesna Petric, direktorka Biblioteke u Vranju.

«Borini književni dani» počinju 21. marta svečanim otvaranjem i predstavljanjem književnog portreta Valentine Zlatanović Marković.

Drugog dana manifestacije biće predstavljen roman Predraga Markovića «Zavodnik ništavila», a poslednjeg dana, u petak 23. marta, održaće se prezentacija romana Blagoja Savića, književnika sa Kosova, «Terapija svesti».

Grad Vranje je ovu novu manifestaciju podržao sa 500.000 dinara.

„Borina nedelja“ održava se po 52. put, najvažnija imena koja će tom govoriti su najpre akademik Dušan Kovačević, pa vodeći intelektualci Srba iz Rumunije, pa Milo Lompar, Slobodan Karanović...

Komentari

Jadan Bora, prevrce se po grob. Donjovranjci sire kulturu. Ovo je tragikomicno, jadni ste i bedni. Ne znate gde ste suplji, sta li vi pokusavate. Sve ste upropastili, srozali bez mogucnosti da se moze popraviti.

Podrzavam Ceru, on je nas najpoznatiji savremeni vranjski pisac i iza njega stoji visedecenijski rad na razvoju kulture koji ce ostati i narednim generacijama. A iza gradske vlasti ostane samo prazna kasa. Ljudi koji odlucuju o kulturi u ovom gradu trebalo bi da se postide svojih biografija. Ej Zorka vecnica za kulturu - kucacica na pisacu masinu, to joj je jedino radno iskustvo.

Ако је цера наш најпознатији савремени културни радник, а г-ђа петриц директор библиотеке онда нама помоћи нема. Угасили смо светло.

Najnovije vesti

ZutoCvece