PODRŠKA VRANJSKOM PROTESTU IZ NEMAČKE: Ne dozvolimo da nam uzmu budućnost!

Stefan Tasić, politikolog iz Vranja, koji trenutno živi u Nemačkoj i usavršava se na Univerzitetu u Manhajmu, napisao je pismo podrške protestima protiv diktatorskog režima Aleksandra Vučića i prosledio ga portalu Info Vranjske.

- Osetio sam moralnu, građansku i profesionalnu obavezu, da kao neko ko je odrastao u Vranju, pružim podršku protestima koji su počeli u mom gradu. Obzirom da medijski mrak nije zaobišao ni Vranje, obraćam se Vama kao jednoj od retkih oaza medijske slobode
i novinarskog profesionalizma koja opstaje u nenormalnim uslovima - kaže Tasić u propratnom pismu.

Njegovo pismo podrške prenosimo u celini.

Građanke i građani Vranja izašli su na ulice da se pridruže protestima širom Srbije i da iskažu nezadovoljstvo diktatorskom, korumpiranom i kriminalnom vladavinom Aleksandra Vučića i SNS-a.

Prema pojedinim informacijama, okupilo se oko 700 ljudi, što i nije tako loše imajući u vidu tradicionalnu priklonjenost Vranja SPS-u, a sada dominaciju SNS-a.

I ne tako loše, imajući u vidu strah koji je prisutan i duboku i rasprostranjenu partokratiju u Vranju putem koje se ljudi ucenjuju.

Danas su u Srbiji institucije taoci jednog čoveka. Institucije nisu onakve kakve treba da budu u uređenim demokratskim zemljama – nezavisne i profesionalne.

Naime, one su sada politizovane, kriminalizovane i stavljene u službu uskih interesa jedne stranke i jednog čoveka.

Danas policija nije servis građana, već produžena ruka režima; tužilaštvo ne goni one koje su rušili po Savamali, već goni oni koji im se serviraju na političkoj tacni; poreske institucije se ne staraju o poštovanju poreskih zakona, već zatvaraju lokale onima koji se ne povinuju režimu i usude se da dignu glas protiv autokratije.

Danas Skupština nije mesto debate i kontrolisanja rada izvršne vlasti, već tiranija većine pod vođstvom Martinovića, Rističevića, Maje Gojković i njima sličnih.

Danas mediji i pogotovo javni servisi ne služe za istinito i objektivno informisanje javnosti, već su propagandni instrument vladajućeg režima koji orvelovski širi otrov po Srbiji i linčuje svakog ko se kritički izrazi u odnosu na ovu bestidnu vlast.

Danas, kažu, istina je ono što nam serviraju Pink i Informer.

Danas, kažu, istina je ono što nam serviraju lokalni politički mediokriteti. Mi na to ne smemo pristati.

Penzionerima se otimaju njihova stečena prava, srednji sloj nestaje u naletu partijskih poslušnika, radnici su obespravljeni, dok se mladima oduzima svaka perspektiva za život u Srbiji.

Jedini oni koji imaju koristi od ovako ustrojenog nepravednog i nakaradnog sistema su nosioci vlasti i oligarhija oko njih.

Kada imate ovakav sistem, a uskraćeni su vam institucionalni mehanizmi da mu se suprotstavite, jedini način da se oduprete i pružite otpor je ulica.

Odavno Srbija više nema prava na grešku. Prošlost su nam već oduzeli, a sada nam uzimaju sadašnjost.

Ne dozvolimo im da nam oduzmu i budućnost. Zato je neophodno i da se građani Vranja oslobode straha i suprotstave se diktaturi koja izjeda Srbiju.

Slobodu i dostojanstven život nam niko neće pokloniti, za njih moramo sami da se izborimo.

Do pobede! Živela Srbija!

Stefan Tasić

Komentari

Bravo stefane

Ne budali Stefane Tasiću! Uživaj u Nemačkoj i ne brini za manastir.

Mitke pa ne ide uz tvoj komentar ime -Mitke -jer ono sto si napisao je cist prostakluk!Ili menjaj pseudonim ili ne lupaj gluposti.Zasto moras da uvredis?Stefan je zreo, osvescen i pametan mlad covek koji je morao da se skloni iz vranjske barustine. kao i mnogi drugi mladi ljudi.Bice prilike da nam se vrate i pomognu svojoj Srbiji.

Bravo kralju, sad ce jos jedno saopstenje iz SNS. Mogu da pisu do sutra, narod je gladan, iscrpljen i bez nade. Zamajavaju ga Karleusom i Zoranom Marjanovicem, Kosmajcem i nekakvom borbom protiv kriminala. Bolesnici. Gotovi su!!!

Stefane Tasicu i ti i tvoj brat u americi ne brinite za Srbiju jer da ste hteli da brinete i da Vam je stalo ne bi otisli...i ne pametujte svi vi tamo preko jer treba biti ovde..

Bolje da ne brinemo za Srbiju mi napolje nego da brinemo kao vi u Srbiji. Manja steta.

Najnovije vesti

Boske pred izlečenjem od korone »

Dragan Stevanović Boske, državni sekretar u Ministarstvu privrede i koordinator SNS za Pčinjski okrug, oboleo je od koro...
ZutoCvece