PO PRVI PUT U ISTORIJI: Vranje bez budžeta, privremeno finansiranje realnost

Grad Vranje nalazi se na ivici privremenog finansiranja, saznaju InfoVranjske iz izvora u Gradskoj upravi.

Iako je završena javna rasprava i većnik za finansije Bojan Kostić izašao sa ciframa o kojima je raspravljano na Gradskom veću, čitava stvar se, izgleda, vraća na početak.

Kako Info Vranjske saznaju, korisnici budžeta pozvani su da revidiraju svoje finansijske planove i dostave ih Gradu, u času kada vreme za usvajanje najvažnijeg gradskog dokumenta neumitno i urzano ističe.

- Budžetskim kalendarom Ministarstva finansija, rok za usvajanje gradskog budžeta je 20. decembar. Gradsko veće je usvojilo budžet za 2019. godinu u ponedeljak 10. decembra i prosledilo ga Savetu za budžet i finansije, pa nakon toga treba da stigne u Skupštinu Grada. Ali, Savet nije održan u utorak 11. decembra, već je naložio budžetskim korisnicima izmene u njihovim finansijskim planovima - navodi sagovornik InfoVranjskih iz Gradske uprave.

Po ovom izvoru, «stvar oko usvajanja budžeta se zakomplikovala, pa je realna mogućnost probijanja budžetskog roka».

- Kada stignu izmene u finansijskim planovima budžetskih korisnika, sledi ponovo usvajanje budžeta za narednu godinu na Gradskom veću, pa zasedanje Saveta za budžet i finansije, pa usvajanje na Skupštini Grada, dakle, već se kasni. Logično sledi probijanje datog roka i Grad na privremenom finansiranju - zaključuje sagovornik InfoVranjskih.

Podsećamo, zbog budžetskih «ekskurzija» lokalne gradske vlasti, još uvek nije poznata visina budžeta Grada Vranja za 2019. godinu!

S. Kostić

Komentari

MA I BEZ BODŽET CE OSTANEMO KAD VAM PIJANDURA VOFI GRAD..GONZI..

Da li pokusavate da sprovedete u delo poslovicu - Hiljadu puta izrečena laž postaje istina, pa da ubedite ljude da Gonzi pije alkohol?? Haha, koja glupost, pa ni sami ne verujete u to.

A,može li Gonzi bar privremeno da prekine da koristi službena vozila i privatne i porodične svrhe?

Aj za promenu neku istinu :D

Najnovije vesti

Vranje SADI drveće!!!!!! »

Sasvim neočekivano i iznebuha, ogoljeno Vranje potpuno ruinirane životne sredine puključilo se u sasvim suprotnoj akciji...

KORONA NA JUGU: Dalje smirivanje »

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 397 uzoraka iz Pčinjskog okruga, 91 je poziti...
ZutoCvece