Počinje SANACIJA Selamluka

Gradska uprava Vranja objavila je javni poziv za sanaciju zgrade Selamluka u kompleksu Pašinog konaka, u kojoj se nalazi Narodni muzej.

Javni poziv za podnošenje ponuda za sanacione i konzervatorsko-restauratorske radove biće otvoren osam dana.

Otvaranje ponuda sprovešće se komisijski, 13. oktobra, odmah nakon isteka konkursnog roka.

Javni poziv za izvođenje radova na dva objekta (osim Selamluka, planirana je i sanacija Muzej kuće Bore Stankovića) koji su pod zaštitom države dolazi nakon što je Regionalni Zavod za zaštitu spomenika kulture u Nišu odobrio projektno-tehničku dokumentaciju.

Direktor Narodnog muzeja u Vranju Saša Stamenković nije želeo da govori o ovoj temi za portal Info Vranjske, uz obrazloženje „znate i sami zašto“, verovatno misleći na internu stranačku odluku u okviru SNS da niko od funkcionera ne govori za naš portal.

Za sanaciju zgrade Selamluka sredstva je odobrilo Ministarstvo kulture, na konkursu „Gradovi u fokusu“.

Gradu je odobrena suma od 9,9 miliona dinara za projekat „Vranjskom kaldrmom“, kojim je predviđena rekonstrukcija dva objekta.

Zgrada Selamluka, u kojoj se nalazi Narodni muzej u Vranju sagrađena je 1765. godine, a poslednji radovi na njoj su obavljeni 2014. godine i to samo na sanaciji krova koji je prokišnjavao.

Tada za hitnu rekonstrukciju novac izdvojla lokalna smouprava.

Zdanje je godinama u vrlo lošem stanju, drvena međuspratna konstrukcija je počela da popušta, te je na spratu muzeja ograničen prisup posetiocima.

Najnovije vesti

Ode i SREĆKO?!!! »

Srećko Pejković, načelnik Pčinjskog okruga, nalazi se pred smenom sa te funkcije, saznaju Info Vranjske.Pejković, inače...
ZutoCvece