Počinje obeležavanje OSLOBOĐENJA Vranja u Velikom ratu

Povodom 4. oktobra Dana oslobođenja Vranja u Prvom svetskom ratu, u ponedeljak će u Bibilioteci biti održana projekcija filma ,, Dragutin ...Nathalie".

Autori su Goran Stanković i Bojan Ranđelović, a  film predstavlja osvrt na stradanje srpskog vojnika u Prvom svetskom ratu kroz slojevitu priču o Dragutinu Matiću, čuvenom srpskom izvidniku poznatijem kao ,,Oko sokolovo" i biljci feniksu Natalijanijoj ramondi.

Početak projekcije je u 19 sati.
 
U utorak će u Galeriji Narodnog muzeja u 19 sati biće otvorena izložba ,,Stradanje Srba u Topličkom ustanku", koju je priredio Istorijski arhiv ,,31. januar".
 
Na sam Dan oslobođenja Vranja u Prvom svetskom ratu, u sredu u 8 sati komandant 4. brigade Kopnene vojske pukovnik Slobodan Stopa organizovaće prijem za delegaciju Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine, a gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa saradnicima u maloj sali Skupštine grada.

Svečana sednica Skupštine grada i dodela javnog priznanja ,,4. oktobar" biće održana u 10 sati, a odavanje pošte i parastos poginulim ratnicima u Prvom svetskom ratu je u 11 sati i 30 minuta na Spomen kosturnici na Šapranačkom groblju u Vranju.

U organizaciji Narodnog muzeja u Vranju, u 19 sati u Domu vojske, biće održana promocija zbornika ,,Bugarska okupacija juga Srbije u Prvom svetkom ratu (1915-1918)".

Komentari

Vala bolje da nisu nas oslobodili,bilo bi bolje pod BUGARI sad bi bili u E.U nego ovako pod NEPISMENJACI.

Najnovije vesti

Nova donacija TONČEV GRADNJE »

„Tončev gradnja“ iz Surdulice saopštila je da nastavlja pružanje podrške zdravstvenim radnicima i zdravstvenim instituci...

POBUNA zaposlenih na ORL-u »

Na odeljenju ORL (otorinolaringologije) u sredu se dogodila pobuna zaposlenih, kada je stiglo naređenje iz menadžmenta Z...
ZutoCvece