Počinje ANKETA o poljoprivrednim gazdinstvima

Od 01. oktobra do 30.novembra 2018. godine Republički zavod za statistiku sprovešće Anketu o strukturi poljoprivrednih gazdinstava.

Dobijene informacije koristiće kreatorima agrarne politike za donošenje odluka i kratkoročnih i dugoročnih strategija razvoja poljoprivrede, ali i poljoprivrednim proizvođačima za bolje planiranje proizvodnje, kao i za prijavljivanje kod nacionalnih i evropskih fondova za podršku u poljoprivredi.

Pored toga, ovi podaci biće osnova za ažuriranje Statističkog registra poljoprivrednih gazdinstava od čega zavisi kvalitet podataka o poljoprivrednoj proizvodnji.

U Pčinjskom okrugu 27 anketara anketiraće 4.985 poljoprivrednih gazdinstava. Anketari podatke unose direktno u elektronski Upitnik na laptopu.

Radi boljeg razumevanja pitanja od strane pripadnika nacionalnih manjina u Republici Srbiji Upitnik za anketiranje je preveden i na jezike najbrojnijih nacionalnih manjina.

Uspeh ovog istraživanja u najvećoj meri zavisi od aktivnog učešća poljoprivrednika, tačnosti i potpunosti njihovih odgovora.

Najnovije vesti

Tončev U VLADI, Boske VAN »

Novica Tončev, potpredsednik SPS i poslanik iz Surdulice, biće ministar bez portfelja u novoj vladi, nezvanično saznaje...

Umorni vršilac dužnosti »

Da naprednjaci (retko) znaju šta rade, naročito kad je u pitanju vranjsko zdravstvo, pokazuje i najnoviji primer.Naime,...
ZutoCvece