Početak obeležavanja 140. GODINA GIMNAZIJE

Svečanosti povodom velikog jubileja, 140. godina gimnazije “Bora Stanković” u Vranju nastavljene su i u petak.

Tim povodom je na konferenciji za novinare predstavljen koncept i program obeležavanja ovog značajnog jubileja.

U ime rukovodstva grada novinarima se obratila zamenica gradonačelnika Zorica Jović koja je istakla značaj jubileja ne samo za ovu srednjoškolsku ustanovu već i za sam grad.

Direktorka škola Suzana Mišić Stanković upoznala je novinare sa programom obeležavanja jubileja i zahvalila se rukovodstvu grada na podršci.

Nela Dimitrijević, profesorka srpskog jezika i književnosti, istakla je da pozorišna predstava predstavlja dokumentarni teatar, kao i da je kuriozitet što su učenici sami pisali scenario.

Ona je dodala i da će svečanom akademijom ,,Velikani govore'' biti predstavljeno stvaralaštvo sedmorice velikana koji se nalaze na bareljefu pročelja Gimnazije i najavila nastup Olivera Njega.

Tomislav Simonović, autor izložbe ,,Vranjska gimnazija 1881 - 2021'' predstavio je njen sadržaj.

SSB

PROGRAM

Program obeležavanja velike godišnjice počinje od 14. juna, takmičenjem u besedništvu na temu ,,Od Agore do instagrama'', a nastavlja se 21. juna, kada će na sceni Pozorišta ,,Bora Stanković'' gimnazijalci izvesti predstavu ,,Ljubav, nove navike, panika''.

Svečana akademija povodom 140. godišnjice vranjske Gimnazije pod nazivom ,,Velikani govore'' planirana je za Vidovdan, 28. juna, takođe u vranjskom pozorištu.

Iste večeri, nakon svečane akademije, u Galeriji pozorišta biće otvorena i izložba ,,Vranjska gimnazija 1881. - 2021.''.

Već 7. jula programom je predviđen koncert akapelo grupe ,,Famos'' iz Novog Sada.

Kraj avgusta rezervisan je za izložbu slika Aleksandra Đorđevića, pod nazivom ,,Iz sobe u kutiju, iz kutije u sobu'', koja će biti otvorena u Galeriji Narodnog muzeja.

,,Enciklopedija znamenith ličnosti vranjske gimnazije'' biće promovisana u septembru, dok će se kompletan program obeležavanja jubileja završiti u oktobru, organizovanjem književne večeri, s obzirom da je oktobar mesec knjige.

Najnovije vesti

Dr Ljiljana Antić u ilegali!? »

Dr Ljiljana Antić, direktorka Zdravstvenog centra u Vranju, nalazi se u svojevrsnoj SNS ilegali, ističe za portal InfoVr...
ZutoCvece