POČELO JE: Štrajk upozorenja u KOMRADU

Radnici vranjskog „Komrada“, članovi sindikata „Nezavisnost“, pridružujući se svojim kolegama širom Srbije, stupili su u petak u štrajk upozorenja.

- Na ovaj korak smo prinuđeni jer smo deo javnog sektora kome su plate umanjene, deo sektora od javnog interesa, učestvujemo u stabilizaciji zemlje, sami zarađujemo plate koje primamo, i zato i tražimo jednak tretman za sve zaposlene u javnom sektoru - kaže se u saopštenju „Nezavisnosti“ povodom štrajka.

Komunalci se sasvim realno pitanju zašto Vlada Srbije i njima ne povećava plate kao svima drugima, kad im je plate smanjivala kad i ostalima, i zašto se zakon o smanjenju zarada i dalje odnosi na njih, a na neke druge, recimo penzionere, ne?

- Zašto nema jednakog tretmana prema čitavom javnom sektoru, i kad se uzima i kad se vraća? 70.000 zaposlenih u komunalnim preduzećima ima najniže plate u zemlji, a za nas će zakon o smanjenju plata važiti do 2020. godine - kaže se u saopštenju.

Iz „Komrada“ opominju da sve više ljudi napušta komunalnu delatnost zbog ovakve situacije, i najavljuju generalni štrajk ako se Vlada ozbiljno ne pozabavi njihovim zahtevima.

SSB

Komentari

Poslednja rečenica u ovom čalnku je suština politike Vučića i naprednjaka: "svi napuštaju javni sektor...." Urušavanjem javnog sektora i javne uprave, malim platama, maltretiranjem i šikaniranjem, teraju se oni koji rade i znaju da beže iz javnog sektora i uprave, a ostaće oni nesposobni koji su svesni da ne mogu da se zaposle nigde sa svojim falš diplomama i neznanjem. Ćutaće i trpeti sva poniženja za bednu crkavicu. Sve što je kvalitetno otićiće, a građane će da maltretira SNS šljam.

Motke

Да помогне Карић мало,и своме прикету,бесповратно,као што су они од Слобе добили 25 милиона марака(читај евра),бесповратно,од Зајма за "препород"Србије да отварају погоне за Србе по Космету,а они паре изнели у Белорусију,Русију и направили Мобтел и ником ништа.

A vođe štrajka najgolemi radnici tugo lele

Екипа која организује штрајк у КОМРАДУ је ОДГОВОРНА за пуне контејнере и штрокав град. То су Кецко шеф возног парка, шеф оджачарске службе (шеф на 2 оджачара) иначе пече си ракију кући и прима позиве грађана (ради човек од дома), Маркић шеф погребних услига (уграђује се у све) у радно време са погребна возила по кафане. Сви су на листи СПС. Питање је ЗА НАПРЕДЊАКЕ када ће да среде ову багру по јавним предузећема када су најавили реформе...

Najnovije vesti

ZutoCvece