PLJAČKA i na parcelama za groblje!

Zahvaljujući svojim sunarodnicima iz inostranstva Romi iz Gornje čaršije u Vranju za 25.000 evra kupili su parcelu od 8.200 kvadrata, za koju se nadaju da bi u dogledno vreme mogla da reši problem sahranjjivanja na Romskom groblju, prenosi Jugmedija.

Hvale vredan projekt, ako se zna da je taj plac plaćen nešto više od tri evra po kvadratu.

E sad, slična muka muči i Banjčane, pa je tamošnja vlast rešila da proširi, koliko je to moguće, tamošnje groblje.

Hvale vredan naum, ali, GrO Vranjska Banja u ovom poslu baš se kavaljerski ponela, jer je vlasniku njive pored pravoslavnog groblja u ovom mestu platila 25 evra po kvadratu!

- Svi smo bili šokirani kada smo saznali da kvadrat njive šeste klase košta čak 25 evra po kvadratu, a znamo da je susedna njiva pre par godina plaćena 5,5 evra po kvadratu!? Ovih dana, međutim, sve nam se razjasnilo, radi se o parceli Dragana Mančića, inspektora u Građevinskoj inspekciji, pa se iz tog razloga Gradska opština ponela kao kavaljer prema ovom vlasniku njive koja se graniči sa pravoslavnim grobljem - objašnjava sagovornik InfoVranjskih iz banjske opštine.

Po ovom izvoru, «navedena cena je indikativna iz samo jednog razloga».

- Cela Banja komentariše da postoje indicije da se pored vlasnika Mančića u ovoj transakciji između Gradske opštine i privatnog lica, još poneko baš dobro omastio! I ta sumnja, a ne samo benefit za vlasnika, izazvali su revolt i ogorčenje u Vranjskoj Banji, posebno kod većine Banjčana koji jedva sastavljaju kraj s krajem, dok se na drugoj strani vrte velike pare koje najverovatnije dele aktuelni vlastodršci i njima bliski ljudi - zaključuje sagovornik InfoVranjskih.

Podsećamo, banjsko pravoslavno groblje u naselju Džavarci u više navrata je proširivano iz opravdanih razloga, ali ovolika cena za eksproprisano zemljište nikada nije plaćena 25 evra po metru kvadratnom, osim u nedavnoj spekulaciji opštinske vlasti i inspektora Građevinske inspekcije.

S. Kostić

Komentari

Kostiću, ne piši gluposti, kao prvo to je zemljište prve klase, vidi u katastar ako znaš gde se nalazi, a plaćena je ekonomska cena od 21euro,a Mančić tu ima polovinu njive koje deli sa Zoranom Tisicom, prema tome ne piši više gluposti

A onaj Miki sto kupuje grobna mesta u centar groblja(skoro na jednu parcelu 5 gr.mesta sve ogradio) i jos koliko ,pravi biznis sa gr.mesta ko mu to omogucuje ??

Pisete o muslimanskim Romima i sektasima u Gornjoj carsiji, Panadjuristu i Vranjskoj Banji, al bitno da ste stavili sliku Sapranacke crkve u Vranju. Alal neka vi je,. znate si ga zanat. Racunate ce prođe. Ha,ha Dokle više?

Pisete o muslimanskim Romima i sektasima u Gornjoj carsiji, Panadjuristu i Vranjskoj Banji, al bitno da ste stavili sliku Sapranacke crkve u Vranju. Alal neka vi je,. znate si ga zanat. Racunate ce prođe. Ha,ha Dokle više?

Najnovije vesti

RADNIK: Svi u napad! »

Surdulički Radnik u 22. kolu Super lige dočekuje Mačvu iz Šapca sa ambicijom da izbegne zonu baraža na kraju ovogodišnje...
AluTerm plus