PILIĆARENJE: Naprednjaci sami sebe UHVATILI u MUTLJAVINI!

Malo detalja je u dosadašnjoj vladavini SNS- u Vranju pokazalo kriminogenu stukturu te stranke na lokalu kao što je to bilo glasanje o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta i njegovoj prodaji „Sedmom julu“ iz Vranja.

Odbornici skupštine grada na sednici održanoj 18. oktobra trebali su da o ovoj temi glasaju glasaju kao o dopuni dnevnog reda, a izvestilac je trebala da bude Sanja Zlatković, šefica Kabineta gradonačelnika Milenkovića.

Ipak, ona se nije pojavila pred odbornicima, mada je bila je ispred skupštinske sale, kao predsednik Komisije za otuđenje i davanje u zakup građevinskog zemljišta u javnoj svojini.

Već se tu videlo da mnogo toga nije u redu, pošto se najpre postavlja pitanje otkud ona na čelu tako stručnog tela, a ne neko stručno lice, a potom, zašto se nije pojavila pred odborrnicima?

Odgovor je brzo stigao sam od sebe - čim je počela rasprava o ovoj temi, poneki odbornik ustanovio je da se gradsko zemljište prodaje budzašto, u ceni koja se meri desetinama, a ne hiljadama dinara po kvadratu.

To se nikome nije dopalo, pa su se ovakvoj odluci, da se „Sedmom julu“ gradsko zemljište prodaje budzašto, usprotivili i vodeći skupštinski naprednjaci, šef odborničke grupe Goran Nikolić i glasogovornik naprednjaka u lokalnom parlamentu, Miroslav Nešić.

DA LI JE BILO GRADSKOG VEĆA?

Čitava priča oko prodaje državnog zemljišta privatniku za bagatelu najavljena je mejlom koji je odbornicima stigao ne sa službenog gradskog mejla, nego sa privatnog. Mejl je poslat u 23:00, pred sutrašnju skupštinu, što pokazuje očiglednu nameru da ga većina odbornika ni ne pročita. Uz to, sumnjivo je i održavanje sednice Gradskog veća 16. oktobra, što je navedeno kao pravni osnov za dopunu dnevnog reda. Reč je o ozbiljnom krivičnom delu koje, ako se dokaže, može u priču uvući čitav vrh Grada Vranja.

Uvodno izlaganje podnela je, ni kriva ni dužna, ali očigledno kao deo plana, zamenica sekretara Skupštine Irena Jovanović, koja pak odbornicima nije ni umela da objasni o čemu se radi, a morala je, jer je i bila i sekretar pomenute Komisije.

No, nije ona jedina neupućena. Ni u Gradskom veću se ne sećaju da su imali sednicu 16. oktobra, na koju se poziva Komisija za prodaju zemljišta na čijem je čelu Zlatkovićeva.

Ovolike nedoumice čak ni naprednjacima nisu prošle samo tako, pa su najpre pokušali da objasne kako je cena zemljišta na prodaji ustvari tehničke greška (fale nule?), a onda je predsednik Skupštine Dejan Tričković dao pauzu od 15 minuta, da se naprednjaci, kao vladajuća većina, dogovore šta im je činiti.

Pošto je čitava stvar urađena van sistema, rešeno je da se tačka skine sa dnevnog reda, jer je neko očigledno pokušao da se omasti privatniku prodajući držano zemljište po izuzetno niskoj ceni.

Posle sednice Skupštine održan je kratak brifing u kabinetu gradonačeelnika, ali Info Vranjske nemaju podatke sa tog sastanka.

Sve u svemu, šefica kabineta Sanja Zlatković uradila je očigledno nešto na svoju ruku, iz neznanja, ili u nameri da dopuni svoja uobičajena primanja, to tek ostaje da se vidi.

Naprednjaci ovo nisu dozvolili ne zato što su mnogo dobr i pošteni, nego što rečena Zlatkovićeva ne pripada krugu onih koji daju dozvolu da se radi van zakona.

A da je nezakonitog ponašanja bilo, u to ne treba sumnjati. Kako, inače, drugačije?

SSB

Komentari

Pa Sanja Zlatkovic je DESNA RUKA gradonacelnika. Osoba od najviseg poverenja. Sto se cudite. Druga Najmocnija osoba u opstini.
Gonze ju je doveo na brzinu u dva poteza kad je smenio onog Miroslava, bivseg sefa kabineta.

A be pa to li je na Priketa devojka ona Sanja Zlatkovic nacelnik kabineta . Pa to nije njen poso bre aloooo. Naprednjaci. Nacelnik kabineta treba da zakazuje sastanke na gradonacelnika a ne sa mulja sa gradjevinskim zemljistem! Strasno. Strasno. Tuzno

Donjovranjski lobi jak ko zemlja. Gonzi, Sanja Zlatkovic, Neši većnik za sport. Taj trojac ima i da namava Bulatovica iz stranku, i da se oni instaliraju. Slusajte malo gradske price po kuloarima. Ne potcenjujte Milenkovica, sad ima dobre lavove oko sebe.pre svega Sanju i Nešija

Sefica kabineta gardonacelnika-Predsednik komisije za davanje zemljista grada Vranja drugome??????? Ona odlucuje kome ce da se proda javno zemljiste??? OJ DRZAVO. OJ VRANJE. EEE MOJ GRADONACELNICE, IPAK NISI FIN KAO STO IZGLEDAS. Odo ja preko grane uskoro

Vesti koje dolaze od onoga sta rade clanovi i vodje SNS-a su svakim danom sve crnje, sve nerazumljivije, zaprepascujuce i sokantne!!!Da li mi to zivimo pod vlascu najgorih ljudi., operisanih od profesionalizma i etike..bice da je tako!

Tako je vec duze vreme, nazalost. Nekada smo bili grad, danas, danas smo palanka sa najnizom inteligencijom medju stanovnicima, jer ko te predstavlja takav si i ti.

Najnovije vesti

Boske pred izlečenjem od korone »

Dragan Stevanović Boske, državni sekretar u Ministarstvu privrede i koordinator SNS za Pčinjski okrug, oboleo je od koro...
ZutoCvece