PIANO SUMMER fest od 1. do 6. avgusta

I ovog leta Vranjanci će imati privilegiju da prate brojne nastupe vrhunskih pijanista iz celog sveta koji će nastupiti na sada već tradicionalnom Piano summer festu koji će u Vranju održava od 1. do 6.avgusta, petu godinu za redom.

Piano Summer festival ove godine obeležava značajan muzički jubilej, 100 godina od smrti najznačajnijeg predstavnika impresionizma u muzici, velikog francuskog kompozitora, Kloda Debisija.

- Uz moto ovogodišnjeg festivala “šta je video zapadni vetar…”, želimo da publiku u Vranju, povedemo na svojevrsno muzičko putovanje.Tako će ljubitelji muzike imati priliku da uz svakodnevne koncerte i kroz niz predavanja posvećenh Klodu Debisiju, bolje upoznaju stvaralački opus ovog kompozitora – kaže idejni tvorac i umetnički direktor festivala Zoran Imširović.

Serija autorskih koncerata posvećenih srpskim kompozitorima, započetih 2016. godine izvođenjem integralnog klavirskog opusa Aleksandra Vujića, zatim autorskim koncertom akademika Ivana Jevtića 2017. godine, biće nastavljena predavanjem o akademiku Dejanu Despiću gde će biti izvedene i pojedine kompozicije iz njegovog klavirskog opusa.

Organizator festivala Udruženje umetnika “Piano Summer” sa sedištem u Nišu slavi i svojevrstan jubilej, pet godina festivala koji je u najkraćem vremenu osvojio srca publike i sa preko sedam hiljada posetilaca godišnje uspeo da preraste u svojevrstan i nezavisan muzički događaj.

Niz vrhunskih koncerata sa slobodnim ulazom svakako predstavljaju jedinstven poklon građanima Vranja.

Koncerti će se i ove godine održavati u Domu vojske.

Najnovije vesti

Druga pobeda rukometaša u nizu »

Rukometni klub Vranje 1957 u osmom kolu Super «B» lige «Istok-Zapad» pobedio je na svom parketu u Sportskoj hali tim Zla...

Prvi poraz odbojkašica »

Ženski odbojkaški klub Vranje u četvrtom kolu Prve lige doživeo je prvi poraz u novoj sezoni, u Novim Banovcima od domać...
Sajam Zaposljavanja