Pedagoški ŠEST GODINA BEZ KONTROLE nadležnih

Već šest godina Odeljenje za budžetsku inspekciju Ministarstva finansije nije udovoljilo zahtevu Ministarstva prosvete da izvrši inspekcijsku kontrolu materijalno-finansijskog poslovanja Pedagoškog fakulteta u Vranju, ranije Učiteljskog fakulteta, saznaju InfoVranjske.

- Odgovarajući na zahtev Policijske uprave Vranje, Ministarstvo prosvete je 13. avgusta 2013. godine ustupilo na dalju nadležnost pomenuti zahtev Odeljenju za budžetsku inspekciju Ministarstva finansija, kome su se gotovo istovremeno obratili i nastavnici tada Učiteljskog fakulteta, ali nije bilo nikakve reakcije na ove zahteve - navodi sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, «kako zaključno sa 2015. godinom nije obavljena inspekcijska kontrola fakulteta, usledili su zahtevi drugih organizacija za vanrednom inspekcijom poslovanja tada Učiteljskog fakulteta».

- Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije «Transparentnost» obratio se Ministarstvu finansija i Zaštitniku građana sa zahtevom za vanrednu kontrolu poslovanja Učiteljskog fakulteta, ali je ova visokoškolska ustanova ostala zaštićena kao beli medved - rezignirano zaključuje sagovornik InfoVranjskih.

Konačno, navodi isti izvor, grupa nastavnika tada Učiteljskog fakulteta obratila se Ministarstvu finansija, Odelenju za budžetsku inspekciju, 15. septembra 2016. godine.

- U dopisu grupe nastavnika stoji zahtev za inspekcijsku kontrolu materijalno-finansijskog poslovanja Pedagoškog fakulteta, ali do danas, a već smo u četvrtom mesecu 2019. godine, nije bilo nikakvog odgovora na naš zahtev, a o inspekciji poslovanja fakulteta nema ni govora - konstatuje sagovornik InfoVranjskih.

S. Kostić

Komentari

Pa sta drugo da se ocekuje od ovih naprednih nego da stite lopove i kriminalce. Kako ce oni da kontrolisu ovakve ustanove kada na njima kupuju diplome i zauzimaju visoke pozicije u drustvu. Moze neko da izvuce iz fioka njihovu dokumentaciju pa je bolje ovako da ih niko ne dira a oni neka rade sta hoce. Ovo nisu gde nema samo u naprednoj Srbiji.

O, pa sad je jasno ko su IZVORI! Ne potpisuju se jer bi se celo Vranje, a pogotovu studenti Učiteljskog fakulteta smejali... makar oni koji nisu plaćali ispite kod “cenjenih” IZVORA.

Kakva kontrola,svima lepo,svi drpaju kolko I'm treba

Najnovije vesti

NOVA: Ko je, zapravo, Recko? »

Trener Dinamo Vranja Dragan Recko Antić centralna je tema u srpskom fudbalu, nakon što su mu nepoznate osobe zapalile au...
ZutoCvece