PAHOMIJE podneo KRIVIČNU PRIJAVU protiv vernika

Vladika vranjski Pahomije podneo je protiv Stojana Stevanovića, sada smenjenog čelnika CO Klinovac, krivičnu prijavu a zbog „ugrožavanja sigurnosti iz člana 138. st.2 KZ“.

Najpre, Eparhija se povodom zahteva za vladikinu smenu i rasčinjavanje oglasila saopštenjem za javnost, u kome je obelodanila da je CO Klinovca raspušten, njegov predsednik Stevanović smenjen, a umesto njih izabrano Povereništvo na čelu sa Zoranom Mitićem.

Na ovaj korak Eparhija se odlučila „zbog kršenja Ustava Srpske Pravoslavne Crkve i prenebregavanja obaveza, dužnosti i delokruga rada od strane Crkvenog Odbora Crkvene opštine Klinovac“.

- Svi navodi (sa kojima je CO Klinovac izašao u javnost (p.a.) ne odgovaraju istini i blago rečeno su zlonamerni, jer su u potpunosti prenebregnuta tela Pravoslavne eparhije vranjske, odnosno Eparhijski upravni odbor, jer se nikada Crkveni odbor Crkvene opštine Klinovac nije obratio po bilo kakvom pitanju Eparhijskom upravnom odboru, koji je prvo pretpostavljeno telo istome - kaže se u saopštenju Eparhije.

SSB

Komentari

Recko sta da igramo na kladionici dojavi,brate

Molimo smozvanog Predsednika kluba, prvog trenera da dojavi rezultat je r grad željno izčekuje da nešto zaradimo. Može najaviti i lokalnoj samoupravi da i oni malo zarade i izvade opštinu iz bulu. Smešno ljudi. Prosto jedan obican sirkus od Recka

Fudbalerima,strucnom stabu i svim iskrenim navijacima Dinama puno srece i uspeha u debitantskoj sezoni u elitnom drustvu.

Da nam dugo trajemo u Super Ligu!!! Napred Dinamo!!!

Ђаво носи браду.

Pahomije,zovi Sasu Nedeljkovica on ce te pouci kako da namontiras proces protiv casnog coveka,kako te nije SRAMOTA?

Otkako je Pahomije stigao u Vranje nisam kročio u crkvu. Jer je religija jedno, crkva drugo, a sveštenstvo nešto treće. Koprumpirano sveštentvo kome je materijalno važnije od duhovnog slabi crkvu, slaba crkva odvraća ljude od religije. Sve je povezano. Nekada su u JNA išli glupi i gladni da se materijalno zbrinu, plata , stan zapošljenje za supruge. Sada je tako u crvi, Sveštenici voze besna kola, žene im ništa ne rade sem kućnih poslova, deca imaju kola, mobilne od 500 eura, žive u crkvenim prostorijama, ne plaćaju dažbine redovno, zidaju ogromne kuće sa parnim grejanjem, ne poštuju post, zapošljavanju decu kao popove, a nemaju školu za to ( Dalibor) , jednim rečju crkva je postala centar za socijlno zbrinjavanja. Popovi imaju velelepne kuće, kupuju stanove deci u Vranju, Nišu i Beogradu, a u Vranju so došli bez najlon kese , goli bosi i gladni. Sve im je dao narod i crkva. Veliki deo ovog je došlo sa Pahomijem.

Vranje rijaliti

Najnovije vesti

Veliki požar u naselju Raška »

Kako javljaju čitaoci Info Vranjskih sa lica mesta, u petak uveče u jednoj porodičnoj kući u naselju Raška izbio je veli...

Da li je bilo ŠTRAJKA U SIMPU? »

Žene zaposlene u proizvodnim pogonima vranjskog «Simpa» obustavile su rad u četvrtak 15. aprila u 12,30 sati zbog neispl...
ZutoCvece