Ovo su HEROJI POROĐAJA na naplatnoj rampi!

U petak, neki minut posle 17 časova, mlada mama iz Vranja porodila se po četvrti put, ali ovog puta u kolima Hitne pomoći, koja su išla punom brzinom.

Žena je na Vidovdan primljena na odeljenje Ginekologije, a zatim hitno upućena u Niš.

Kola Hitne pomoći, koje je voziio Srđan Stojanović krenua su velikom brzinom za Niš, a u pratnji porodilje, koja je bila u sedmom mesecu, bili su i doktor Dragan Popović i babica Olgica Stanisavljević.

Ispostavilo se da je njihova avantura počela odmah po polasku iz Vranja.

- Mislili smo da li da skenemo u Leskovac, ali smo ipak nastavili ka Nišu. Bilo je filmski, jer je vozač išao velikom brzinom kako bi porodilji što pre bila ukazana nega. Ali, na samo kilometar kako smo prešli naplatnu rampu kod Niša, morali smo da uradimo porođaj u kolima koja su išla punom brzinom - objašnjava babica Olgica.

Prema njenim rečima, sve je bilo spremno, i nije im smetalo ni što su kola u pokretu, ni brzina kojom je Srđan vozio, jer je bio koncentrisan na put i nije ni znao kakva se drama dešava u kolima, na pola metra iza njega.

- Porođaj je uspeo, a dečak je odmah postao heroj, jer je izdržao put do bolnice. Odmah su smešteni na Ginekologiju KC Niš, i dobro su, i majka i sin - kaže Olgica, koja se podseća da je ovo prvi slučaj ovakvog porođaja od kako postoji vranjska Ginekologija.

Ovi skromni heroji samo su popili kafu i odmah krenuli nazad u Vranje, na nove zadatke.

Ne ostaje ništa drugo nego - bravo ljudi! Svaka čast!

SSB

Komentari

Golema rabota,zene su se same poradjale nekada

Da Ero,zene su se nekada same poradjale ali ti nikad neces da prestanes da budes seljacina.ovo su neciji roditelji i njihova deca su ponosna jer su oni pomogli da na ovaj svet dodje novi zivot i jedna lepa beba..a ti ces ceo zivot da budes seljak!!!

POTPUNO STE ISPRAVNO NAPISALI DUŠANE
SAMO DA RAZJASNIMO OVO SELJAČINA SVI RAZUMEJU ALI OVO SELJAK NIJE KAO POGRDAN NAZIV ZA NEKOG KO ŽIVI NA SELU VEĆ ZA NEKOG KOJI IMA MENTALNI SKLOP OPISAN OVIM IMENOM

E Ero u pravu ste, baš ste lepo rekli da su se NEKADA žene same poradjale. Da, NEKADA je čovek postao od majmuna. Zato topla preporuka ako se još niste ostvarili kao roditelj oda kad se to desi a Vi neku babu za ruku i štalu nek obavi porođaj. Zašto mučiti trudnicu i voditi u porodilište. E Ero Ero sve mi se čini da si ti "Ero sa oniga svijeta"

E Ero u pravu ste, baš ste lepo rekli da su se NEKADA žene same poradjale. Da, NEKADA je čovek postao od majmuna. Zato topla preporuka ako se još niste ostvarili kao roditelj oda kad se to desi a Vi neku babu za ruku i štalu nek obavi porođaj. Zašto mučiti trudnicu i voditi u porodilište. E Ero Ero sve mi se čini da si ti "Ero sa oniga svijeta"

Koliko porodjaja ste Vi Ero VIDDELI ,a ne uradil,u zivotu?

O Boze dragim umesto da budemo ponosni na ovakve ljude, vi dajete ovakvu opasku. Ne verujem da postoje ovakvi ljudi, jer ih zasigurno nemam oko sebe, kad dublje razmislim. Ma dobra nam je i celokupna zdravstvena zastita, jer dozlogrdili smo sa ovakvim pojedincima. Mi iole normalni koji se radujemo i postujemo tudje uspehe mozemo biti ponosni i reci ,,Bravo, hvala Vam ljudi na herojstvu,,

(e da, a tebi gradjaninu nikada nece doci bolja vremena, jer ih nikada neces prepoznati i da budu posuti zlatnom prasinom, tvoja gorcina je unistila ljudskos, tako da preostaje ti da tumaras po svetu dok sam sebi ne prelijes casu)

Svaka cast.Lepa vest za Vidovnan.Svaka cast ekipiHMP a posebno za babicu Olgicu.Ponos su Zdravstvenog centra.

Svaka cast,to je lepo,lepa vest!!! Da je ziv i zdrav decak i mama

Bravo,svaka cast

Bravo za pozrtvovanost ekipe i za uspeh,srecno rodjenje mami,neka je sto vise radjanja i zdravih beba

Najnovije vesti

ZutoCvece