OVAKO SU PISALE VRANJSKE: Vučićev tajni Albanac

Vranjske, broj 1062, 27. Jul, 2017.

Tragom izjave Aleksandra Vučića, predsednik Republike

VUČIĆEV TAJNI ALBANAC

Niko u Vranju, od advokata, funkcionera SNS, gradske uprave, pozicionih i opozicionih političara, nije mogao da potvrdi istinitost informacije o navodnoj kupoprodaji kuće „usred grada“ između Vranjanca „patriote“ i advokata Albanca

Neko iz Vranja drži mi patriotske pridike svaki dan, napada me na najgori način, neko ko je advokatu Albancu prodao kuću usred Vranja. Pitaće me sutra kako sam štitio Vranje. Ja sam ga branio“, izgovorio je ne trepnuvši na televiziji Pink prošlog ponedeljka Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije.

Ostatak teksta možete pročitati OVDE.

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Medijski konkurs i posledice

PARE PLUS NAPREDNJAČKA OSINOST

Vlast kaže da je sve bilo po zakonu. Kako i ne bi ako su njihova partijska plus televizija i one dve “nezavisne”, sa velikim “Z”, od 15 dobile ukupno 12 miliona dinara

Sve je moglo da se nasluti još po raspisivanju konkursa, kada je jedan od uslova za učešće bio da je najmanji iznos 100.000 dinara, a najveći 6,5 miliona. Još je tad bila vidljiva namera da se svojima, čitaj partijskim medijima, da gro para namenjenih za informisanje građana. Tako je i učinjeno.

Ostatak teksta možete pročitati OVDE.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Priča o prethondom životu Dragana Stevanovića, državnog sekretara

BOSKE KONOBAR, NEKA HVALA

Topao dan u nedelju popodne, mimo očekivanja, doveo je priličan broj posetilaca u sve surduličke kafiće koji „izlaze“ na centralni gradski trg. U hladovini „Pegaza“ bilo ih je više nego u drugima. U opuštenoj, skoro domaćinskoj atmosferi, za čas je uspostavljen okrugli sto čija je tema „Boske – konobar iz Pegaza“.

„Ovde je radio, družili ste se. Kakav je bio čovek, a kakav konobar“ – umesto mene pita jedan mladić svoje poznanike zavaljene u fotelje terase „Pegaza“.

Ostatak teksta možete pročitati OVDE.

Vranjske, broj 1011, 28. Jul, 2016.

Plan SNS za razgradnju SPS zaostavštine

Rušenje socijalizma u 10 slika

PROTOKOL I INFORMATIVA

U dokumentu nazvanom „10 tačaka“ najpre se daju smernice o tome šta se mora uraditi u prvih 100 dana od preuzimanja vlasti. Kao neophodnost se navodi „potpuna demontaža i razgradnja SPS-ove vlasti“ a iznosi se i plan u četiri tačke kako će se do toga doći.
Kao prvo, Antić u svom tekstu predlaže smenu svih načelnika i šefova odeljenja sekretarijata u Gradskoj upravi, i imenovanje novog načelnika Gradske uprave, a potom i smenu svih direktora javnih preduzeća i ustanova. Kao treća „naophodnost“ navodi se smena starog i imenovanje novog šefa kabineta gradonačelnika, kao i šefa protokola, uz prekid budžetskog finansiranja organizacija „koje su SPS-u služile za ispumpavanje i pranje para“, od kojih se navode Sportski savez, preduzeća i „razne nevladine organizacije“.

Ostatak teksta možete pročitati OVDE.

___________________________________________________________________________________________________________________________

Intervju, Perica Janković, DS

Naprednjaci nas žele u vlasti

VRANjSKE: Da li useljenje u nove prostorije mogu simbolično da predstavljaju i neke promene u stranci, promene u politici, načinu delovanja?
JANKOVIĆ: Definitivno da, promene se ogledaju u mladima koji dolaze u stranku, koji će povremeno početi da preuzimaju rukovođenje. Istovremeno, niko ne napušta stranku.
ČLANSTVO NIJE PRESUDNO
Kad smo kod članstva, koliko vas ima u Vranju?
- Počeli smo reviziju članstva 2014, ali je nismo završili jer je jedan deo prešao u SDS, pa su bili izbori. Međutim, broj članova je nevažan. Mi smo 2008. imali 1.700 članova ali 12.000 glasova, a četiri godine kasnije 3.500 članova i 8.500 glasova na izborima. Nažalost, u stranke 90 posto ljudi ulazi kako bi rešilo egzistencijalne probleme. To je bio slučaj kod nas, to je sada u SNS.

Ostatak intervju možete pročitati OVDE.

Najnovije vesti

TOP SOFA: PANIKA zbog korone »

Priča koja sledi dolazi iz „Top sofe“ i njene fabrike u Bunuševcu, ali se može odnositi na bilo koju vranjsku, pa i srps...
ZutoCvece