OVA SITUACIJA: Kako da prežive ugostitelji?

Globalna pandemija, čini se, najviše je uticala na sektore turizma i ugostiteljstva.

I dok u Beogradu i Novom Sadu ima više sadržaja na otvorenom, kao i sportskih događaja, u manjim gradovima, naročito na jugu, situacija je potpuno drugačija.

Tako se većina ugostitelja “reformisala”, te im je sada dostava na kućnu adresu najbitniji deo poslovanja.

Ovo naročito važi za one koji nude roštilj, pice, torte i kolače.

- U odnosu na 2019 godinu, prošle godine je bila čista nula, sad je tako na trećinu negde. Ja imam i baštu, radim i kućnu dostavu, ali kolege koji su proteklih godina ulagale u velike objekte za venčanja i proslave, iskreno, ne znam šta će da rade - priča jedan od vranjskih ugostitelja.

Očigledno je da i u ovoj oblasti “pravila” ne važe isto za sve. Gradonačelnici Beograda i Novog Sada već najavljuju velike koncerte, čak i sa stranom publikom.

Nije tajna da u Beogradu ima velikih svadbi već nekih mesec dana - za šta je dovoljno malo prolistati društvene mreže da bi se uverili.

Ne treba zaboraviti da su i zimus usred najvećeg talasa Cov19, skijališta radila manje-više normalno, čak i uz uveravanja struke "da to zapravo nisu okupljanja".

O okupljanjima u političko-napredne svrhe da i ne govorimo.

I tako, dok se u velikim gradovima uveliko okupljaju i proslavljaju, na lokalu se čeka (naravno, Beograd) kako bi se možda dozvolile maturske večeri i svadbe sa više od dvadeset ljudi.

NIV

Najnovije vesti

Dr Ljiljana Antić u ilegali!? »

Dr Ljiljana Antić, direktorka Zdravstvenog centra u Vranju, nalazi se u svojevrsnoj SNS ilegali, ističe za portal InfoVr...
ZutoCvece