OTVORENA REPRESIJA U "DOSITEJU": Sistem uplašen, akteri "JADNI I SLABI"

Policija u Vranju svakodnevno na informativni razgovor privodi prosvetne radnike iz OŠ „Dositej Obradović“ u Vranju, pre svega o temama vezanim za sindikat, tvrde u vranjskom podružnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS).

Šef ovog sindikata u Vranju Dušan Mladenović, inače i odbornik u Skupštini grada, kaže da pravi razlozi ovakvog ponašanja policije nisu poznati, ali da se sumnja da je u čitavu priču umešano i rukovodstvo škole.

- Do sada je nezabeleženo da se SVI članovi jednog sindikata maltretiraju i tretiraju kao najgori kriminalci, kao što je to trenutno slučaj. Članovi Unijea sindikata nikada nisu, niti će biti, klimoglavci i poslušnici onima koji u normalnom sistemu ne da ne bi bili na rukovodećim funkcijama u javnim službama, nego teško da bi dogurali i do najnižeg radnog mesta - kaže se u saopštenju koje je Mladenović potpisao u ime sindikata.

On naglašava da se ovakvo ponašanje policije više i ne može smatrati za pritisak tamo gde mu mesto nije, već za „otvorenu represiju sa elementima maltretiranja“.

- Članovi Unije u ovoj školi se kao najveći kriminalci pozivaju na "informativni razgovor", neki u policijsku stanicu, a oni drugi srećniji u prostorije škole, kako bi dali informaciju da li su bili na određenom sindikalnom sastanku i šta je tom prilikom odlučeno - objašnjava Mladenović.

Prema njegovim rečima, to gde će se sa njima obaviti zvanični "informativni razgovor" zavisi od raspoloženja policijskog službenika, dakle ovlašćenog službenog lica, „inspektora za nekakav kriminal“.

- On već nekoliko dana uz zdušnu asistenciju pomoćnika direktora škole (koji je ujedno i predsednik jednog drugog sindikata) pronalazi i "privodi" članove Unije na „informativni razgovor“. Prvenstveni cilj ovog i ovakvog zastrašivanja je pokušaj marginalizovanja i gušenja našeg sindikata. Nekome ovde očigledno smeta USPRS Vranja, njen konstantni rast i višestruko povećanje broja članova - kaže Mladenović.

Ipak, sindikalci najavljuju da će bez obzira na „sva podmetanja, lažne prijave, pritiske, pa i represiju“ Unija sindikata „nastaviti svoju beskompromisnu sindikalnu borbu“.

- Prosvetni radnik kao i svaki drugi slobodan građanin ako savije glavu i poklekne pred zlom i nepravdom, pored gubljenja moralnog prava da obrazuje i vaspitava buduće generacije, izgubiće i lični integritet i dostojanstvo - jasan je Mladenović.

Na kraju, u saopštenju USPRS navodi se da se članovi neće uplašiti, već se, naprotiv, jasno vidi koliko je sistem uplašen, a glavni protagonisti čitave priče „jadni i slabi“.

SSB

Komentari

Šta smo doživeli da polupismene budale i najgori đaci sada u policiji vrše torturu nad nastavnicima.Grad pun droge,radi i zida ko sta oce.Ovo je Mandino maslo,malo su ga tepali seljaci u Soderce.

Tачно је све што рече овај Младеновић.Лепо је кад има поверење у своје чланство.Али шта ако "инспектор за некакав криминал"утврди да су се његови чланови бавили недозвољеним радњама.Треба ли и онда те људе ослободити одговорности само зато што су његови чланови или што су просветни радници? Мислим да сте пожурили с коментарима господине Младеновићу.Проверите своје чланство и своје поверенике.Има и међу њима кукоља.

Хитлер је био мало дете.

Ma neka radi samo Aritonovicev sindikat, sve ostalo da se zatvori jer je sada tamo elita...bruka i sramota sta ova bagra radi...motke u ruke i sve to da se protera odavde

OVAKVA OTVORENA REPRESIJA SE SROVODI I U PORESKOJ UPRAVI U VRANJU, OD STRANE DIREKTORKE, KOJA JE I SIVA EMINENCIJA JEDINOG POSTOJECEG SINDIKATA. ONA ODLUCUJE KOME CE SE OD SINDKALNIH PARA KUPITI POKLON ZA ODLAZAK U PENZIJU A KOME NE, KOME CE SE DODELITI NAGRADA PA SE TO POSLE PODELI NA RAVNE CASTI SA DIREKTORKOM. NIKO NE SME DA ODRADI BILO KAKAV POSAO DOK TO DIREKORKA NE ODOBRI, PA SE NA POJEDINE ODLUKE - RESENJA CEKA I MESECIMA, JER SU ZAHTEVI PODNETI OD STRANE NEPODOBNIH OBVEZNIKA, ALI SE ZATO ODMAH PO HITNOM POSTUPKU RESAVAJU POTUPCI U VEZI SA PARTIJSKIM DRUGOVIMA, PRIJATELJIMA, POZNANICIMA I ONIMA GDE DIREKTORKA IMA INTERES.

Najnovije vesti

ZutoCvece