Otpušteni radnici na sudu dobijaju sporove protiv OŠ Predrag Devedžić

Troje prosvetnih, sada i bivših radnika OŠ Predrag Devedžić u Vranjskoj Banji, Sandra Dimitrijević, Gabrijela Ristić i Dejan Stajić, pokrenuli su tužbu protiv ove obrazovne ustanove, na čijem je čelu Vesna Anđelković, zbog (ne)zakonitog otpuštanja.

„Vesna Anđelković je predsednica Foruma žena Srpske napredne stranke koja je za vršioca dužnosti direktora škole proglašena 14. marta 2016. godine.

A, onda je, nakon mesec dana „vladavine“, otpustila troje prosvetnih radnika“, rekao je za štampano izdanje Vranjskih radnik škole koji je želeo da ostane anoniman.

Zakonito ili ne, otpuštanje se dogodilo jer su, kako kaže, zaposleni bili u radnom odnosu na određeno radno vreme po članu 132 stav 1. tačka 2, što znači, do odluke po raspisanom konkursu ili popune raspoređivanjem tahnoloških viškova.

„Novi krug otpuštanja, ali ovoga puta petoro zaposlenih, isto tako nije po zakonu i dešava se u avgustu, na kraju drugog polugodišta“, kaže naš izvor i dodaje da među njima, još jedan radnik, podnosi tužbu protiv škole.

Tri sudska spora vode Sandra Dimitrijević, Gabrijela Ristić i Dejan Stajić od kojih je dva spora, škola izgubila.

Za treći slučaj je zakazano ročište u oktobru.

Osnovni sud u Vranju doneo je dve presude (njihove kopije poseduju „Vranjske“) u kojima se „ništi kao nezakonito rešenje v.d. direktora OŠ Predrag Devedžić Vranjska Banja kojim je zaposlenoj prestao radni odnos na određeno vreme“.

Milionske cifre prete školi, a direktorka nije želela ništa da komentariše, dok, kako kaže „ne dobijemo pravosnažnu presudu“.

„Ne želim ništa da komentarišem dok ne dobijemo pravosnažnu presudu. Tada možete da me pitate o svemu. Te milionske i multimilionske sume, samo su hodničke priče“, rekla je kratko Anđelkovićeva.

Niko neće U STOLARE I TAPETARE

Sandra Dimitrijević, jedna od zaposlenih koja je pokrenula sudski spor i dobila pozitivnu presudu Osnovnog suda, kaže da sada čeka samo potvrdu Apelacionog suda.

„Na osnovu ove dobijene presude, očekujem da i Apelacioni sud potvrdi isto jer je u pitanju nezakonito otpuštanje na osnovu mog rešenja o radu. Ja već godinu i po dana nigde ne radim“, kaže Dimitrijevićeva.

Dejan Stajić čeka na ročište, i, kako kaže, „očekuje pozitivno rešenje, u svoju korist“.

Kompletan tekst možete pročitati u štampanom izdanju Vranjskih.

J.R.

Komentari

Tako je kada direktora škole bira stranka i to najgoreg,još kad se na to doda Dobri-Zaklina koji diktira šta da rade stranački postavljeni direktori,sve je propast!

Najnovije vesti

Pao sa PET KESICA marihuane »

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Preševu uhapsili su G. R. (1998) iz okoline ovog grada, zbog postojanja os...
ZutoCvece