Otkriven spomenik HEROJU SA KOŠARA

U Surdulici je u petak otkriven spomenik Ljubiši Božilovu iz Surdulice, koji je bio jedan od 108 vojnika koji su 1998. – 1999. godine poginuli u borbama na Košarama, braneći otadžbinu na granici Srbije i Albanije.

Otkrivanju spomenika pisustvovao je i Novica Tončev, ministar u Vladi Srbije za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština.

Na skromnoj svečanosti se čula ocena da je dan kada je poginuo Božilov bio jedan od najkrvavijih na tom delu granice i zbog napada terorista, a najviše zbog NATO bombardera.

Tada je, čulo se, na Košarama stradalo 11 vojnika.

- Danas smo otkirili spomenik velikom borcu i mom rođaku Ljubiši Božilovu iz Surdulice, koji je dao život za svoju zemlju. Prošlo je 22 godine od stradanja naših sugrađana u NATO bombardovanju, ali izgubljeni životi i dalje bole i podsećaju na zločin kakav se više nikada ne sme ponoviti – rekao je Tončev na skupu povodom otkrivanja spomenika.

NIV

Komentari

SLAVA PALIM HEROJIMA!!!

Srbi sa Kosova su ponosni na ljude koji su dali svoje zivote za odbranu otadzbine.Posebno smo ponosni na Ministra Tonceva koji na ovaj nacin dokazuje pravi patriotizam.Za dosadasnji rad u Vladi cista desetka..

Marko Milošević.. Treba njemu česma i da piše tatin din izdaica

Najnovije vesti

Dve zakrpiš, dve preskočiš »

InfoVranjske svakodnevno prate urbanistički haos širom Vranja. Gotovo da nema ulice u gradu - nove ili stare - bez komun...
ZutoCvece