OSVEŠTANA NOVA BOLNICA dobila ANĐELA ČUVARA (FOTO)

U novoj Bolnici u Vranju u četvrtak je vladika vranjski Pahomije, uz sasluženje sveštenstva i nadležnih, na praznik Svete Petke, osveštao prostorije, gotovo pola godine od kako ih je predsednik Vučić „pustio u rad“.

- Pozivam Vranjance da poštuju Zdravstveni centar u Vranju, to je najeminentnija zdravstvena ustanova na jugu Srbije i treba da imamo normalnu komunikaciju sa građanima. ZC Vranje je naša druga kuća, kao i novi hirurški blok, a kao svaka pravoslavna i hrišćanska kuća, želeli smo da je osveštamo - rekla je dr Ljiljana Antić, direktorka ZC Vranje posle obreda osveštanja.

Direktorka ZC Vranje izrazila je zahvalnost episkopu vranjskom i sveštenstvu na činu osveštanja hirurškog bloka.

- Hvala im što su izdvojili vreme baš na ovaj praznik Svete Paraskeve koja je bila zaštitnica bolesnih i siromašnih i žena, a sa blagoslovom vladike Pahomija, u dvorištu ZC Vranje napravićemo malu kapelu kako bi vernici mogli da se pomole Bogu za ozdravljenje svojih najbližih - rekla je Antićeva.

Vladika vranjski Pahomije u svojoj besedi poručio je da je činom osveštanja ZC Vranje dobio svog anđela čuvara.

- Obavili smo jedan od glavnih činova, jer kada se radi jedan objekat, kuća, porodična ili ustanova, kao i kada se po našoj veri čovek krštava dobija svog anđela čuvara, pa smo se pomolili Bogu da i ova ustanova dobije anđela čuvara, da štiti one koji ovde rade i one koji ovde borave - istakao je vladika Pahomije.

Činu osveštanja novog hirurškog bloka prisustvovalo je tridesetak lekara i mediicinskih sestara, "probranih" po ukusu SNS i direktorke ZC Vranje, ali bez prisustva predstavnika gradske vlasti i vranjskog odbora vladajuće stranke i njenih koalicionih partnera.

S. Kostić

Komentari

Lopovcine vratite pare koje ste ukrali i zaposliti mlade lekare, ..itd..bando pokvarena!!!

Lopovcine vratite pare koje ste ukrali i zaposliti mlade lekare, ..itd..bando pokvarena!!!

Dobro je da napravite kapelu tu gde se nasi ljudi bore sa zivotom, al napravite i malu dzamiju ispred ginekologiju gde se drugi radjaju. Prst na celo.

Pa onda napravite i jednu sinagogu i jednu katedralu i jednu baptisticku kapelu da ima za sve nas koji smo drugačije veroispovesti.

Pedofili...starlete i poltroni...krasna skupina

U pravu ste dr on ni je samo pedofil, već i alkoholičar.

Jaoj Ljljiljo brukaš se sa ovog pedofila, Ljiljo, Ljiljo.

Teško nama ko osvećuje, nema tu blagodati!!!!

Najveca greska njegovog Pravosvestenstva sto nije pre toga ispovedio predhodne i sadasnje rukovodioce, da se lepo ispovede koje sta i na koji nacin pljackao. Kako vidim jos jedna predstava pokretnog cirkusa Naprednjackih snaga u pokusaju sa delom svetovnih ljudi, Boze me prosti koji su daleko od puta Hriscanskog, od puta na koji nas oni opominju da moramo pratiti i biti iskusenici na djavolje rabote. Tako da u gradu nista novo. Sve u cilju dobijanja jeftinih politickih poena. Niko se nije zapitao koliko je kvalitetnih ljudi, doktora, medicinskog osoblja otislo iz grada, iz zemlje. Sve ovo postaje tuzno.

On kaže "Mi Vranjanci..." nikada ti nećeš biti "Vranjanac" džabe se namećeš!

Bravo. Tako je. Potpuno tacno.

I ko je andjeo čuvar?

Oва само заборавио да освешта и текући рачун Здравственог центра, који је годинама у блокади и коме једино Бог може да помогне, јер чак ни Вучић више то не може да оправи. Да нема наменског рачуна за зараде, не би се годинама ни плата примала, све би отишло на принудну наплату. Него не каже се џабе: беспослени попови и телад крсте, као што се и у овом случају дешава.

ej sta dozivesmo da nam jedan pedofil drzi propoved

pedofil tj pahomije da ima boga bi bio u zatvoru a ne bi zatupljivao narod

bruka za vranjance sto tog pedofila nisu motkama najurili iz crkve i grada

Šta bi dao da si na mom mjestu,
da te mrze a da ti se dive,
Šta bi dao?

Šta bi dao za veliku gestu,
mjesto svoga da tvoj zivot zive.
Šta bi dao?

Ti budi srecan sad,
sto si preko puta.
Ti sto nas strasni let
nad provalijom dijeli,
jer ovo je mojih pet minuta,
a pred tobom stoji zivot cijeli.

Šta bi dao da mozes ovako
dici ruke a puk da te slijedi
Šta bi dao?

Da l bi i ti u svom srcu plako
kao sto se moje srce ledi
da l bi i ti?

Brzo, dođite da vam prepišemo terapiju za smirenje, jer od ljubomore i zavisti može da se umre, crkne ili lipče . P:S. ( Zavisi gde se nađes). i obavezno da idete da se pokajete i ispovedite, jer će vam biti lakše i pritisak će da vam padne pa će manje posla biti za nas, a i molitva je lek za dušu pa ćete i psihijatrima da pomognete.

Pahomije rođen 1952 godine je starosni penzioner sa penzijom preko 80.000 dinara. Do njega Dalibor sin popa Milorada. On nema nikakvu bogosloviju već je samozvani pop, a možda je kupio neki od vranjskih fakulteta npr. Fabus. Dalibora postavili da vodi finansije u eparhiji, ali samo plata, pa molio da bude pop jer su tu velike pare. Kad Dalibor sa popadijom krene sa kolicima da kupuju po marketima, prodavačice se čude otkud popu ovolike pare, da kupuje najskuplji kačkavač ili najskuplju pečenicu.
I u crkvi odavno cveta biznis, sve se komercijalizovalo. Umesto penzionera Pahomije dovesti novog mladog vladiku, a Daliboru skinuti mantiju, jer za nju nema kvalifikacije.

Vratiće mu Bog sve, samo polako gledajte i posmatrajte. Ono što je lažno potpisivao sve će to doći na naplatu, a već polako dolazi. Bog je veliki, milostiv i dugoterpljivi. Na vreme se pokaj Dačo!.

Ha,ha,ha! Ljubomora je bolest. Potraži pomoć lekara, a u međuvremenu Bog dusu neka ti prosti.

Bosanske lopine u akciji spasavanja redova

Ljude, koje unižavaš su institucija Eparhije vranjske. Bedo ljudska, očigledno nemaš svoj život pa vodiš brigu o tuđim životima. E, sada mi te je i žao koliko si jadan. P.S. Dođi k sebi dok još imaš kome.

A artemijevac ovaj sto manda,tugo majko gde je nasa crkva

Videće se, Bog je veliki.

Jadničko, ti samo i možeš da gledaš. i ne uzimaj uzalud Imena Gospoda Boga tvojega. On sa tvojim svinjarijama nema ama baš ništa, Jedino je kriv što ti toliko pamet dao.

Idi kod kacavendu

Mars bre u bosnu sve pare ste izneli iz vranja

Kad bivši komunista (želeo da obuče mantiju ali mu Bog ne dade) i propali bogoslovi (medju njima kockari, alkoholičari itd) dele lekcije o poštenju... Hahahaha

Prestani sa klevetama Ivice !!! Pozdravi drugara ti doktora... Prokockao si svoju sansu...

Najnovije vesti

DRMALO od Larise do Vranja »

U sredu se oko 14 časova u Vranju, a naročito na višim spratovima, osetilo jako ljuljanje, zemljotres koji je uznemirio...
ZutoCvece