Osuđeni direktori FOPE zbog međunarodne MILIONSKE PLJAČKE

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je da je u slučaju “Fopa”, koji datira iz 2013. godine, posle tri menjanja optužnice i prvostepene oslobađajuće presude, Apelacioni sud u Nišu doneo nepravosnažnu presudu kojom je osudio bivše rukovodioce tog hanskog preduzeća zbog produženog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica.

Ovom presudom na tri godine zatvora osuđen je Avram Stanojević iz Hana, dok je građanin Bugarske Ilijan Pavlov osuđen na dve godine.

Prema saopštenju, Stanojevića je dobio tri godine jer je u svojstvu generalnog direktora „Fope“ u Hanu, suprotno Zakonu i bez odluke Skupštine Akcionara, pribavio protivpravnu imovnsku korist inostranom preduzeću „Interkoemrc group Plus“ Sofija.

Stanojević je zaključio tri ugovora o prenosa vlasništva na pokretnoj i nepokretnoj imovini „Fope“, u zamenu za ispunjenje novčanih obaveza iz predhodnog ugovora o zajmu sa preduzećem „Eko Holding“ Dimitrovgrad.

On je, kako se objašnjava u saopštenju, praktično dug “Fope” od 1,1 milion evra platio imovinom vrednom 2.098.850,15 evra.

Sud je ustanovio da je Stanojević na taj način nesnovano preneo imovinu „Fope“ preduzeću „Interkomerc group Plus“ Sofija, u vrednosti od 937.317,50 evra.

Ilijan Pavlov iz Sofije osuđen je na dvogodišnju kaznu zatvora jer je, takođe kao generalni direktor „Fope“, pribavio protivpravnu imovinsku korist „Interkomerc group Plus“ iz Sofije, jer je bez odluke upravnog odbora zaključio aneks ugovora o prenosu vlasništva nad imovinom „Fope“ u korist navedenog inostranog preduzeća, u ukupnom iznosu od 459.301,83 evra.

Prema presudi, obaveze „Fope“ po predhodnom ugovoru o zajmu, su već bile izmirene u potpunosti ugovorima o prenosu vlasništva na pokretnoj i nepokretnoj imovini.

NIV

Komentari

Šteta nije dva miliona već mnogo veća. Imovina AD Fope pre prodaje akcija od stane akcionara Fope bila je od strane ovlašćenih agencija procenjena na 25 miliona evra. A gde je u celoj toj priči Mila Koseva? Avram je koliko znamo nagrađen od trenutne lokalne vlasti i vodi sport Vladičinog Hana i raspolaže budžetskim sredstvima u iznosu oko 50 miliona dinara. Toliko o poštenju svih. Gde smo mi radnici Fope koji smo ostali bez radnih mesta, imovine i budućnosti?

Malo su ih osudili. Koliko vidim ceo taj proces traje od 2013 godine. Mora da je veliki pritisak vršen na pravosuđe da ih oslobode krivice. Bravo za tužilaštvo. Kako mi je javila familija, sve to ima veze i sa politikom jer se taj Avram visoko kotira u SNS-u.

Konačno je stigla pravda! S obzirom koliko su Hanskih porodica ozlojedili, dobro su prošli! Nadajmo se da će ovo otvoriti oči čelnicima Vladičinog Hana!

Strašno

Konačno lopova da strpaju u zatvor, samo da ne pobegne i ovaj put u Holandiju. Počeli su da odgovaraju za svoje lopovluke. Nadam se da će pravda stići i ove sadašnje lopove koji su na vlasti.

Od fabrike nije ostalo ništa. To najbolje može da potvrdi vlasnik OTPADA iz Vranja - MARKO KOM iz Ribnice jer je preko tog otpada a sigurno i uz njegovu pomoć u radnoj snazi, posečena je oprema koja kao nova vredi 300 miliona evra. A i stečajni upravnik Fope je iz Vranja a to je Branko Mitić. Ne znamo šta će sada da prodaje kad opreme nema. Zašto će i Avram da ide u zatvor kad on ništa nije ukrao. On je smo preneo bugarima. Branko -stečajni upravnik je nije sačuvao i za radnike i poverioce neće ostati ništa. Doći će neka kompanija, kupiće imovinu Fope za bagatelu, svi će se slikamo i na kraju će biti "BILO ŠTO BILO".

Zar stvarno misliš da Avram nije imao nikakve materijalne koristi od ove malverzacije?!?

Po istom modelu je uništen je ili pokraden i Balkan Brik ciglana iz Hana. Ali novi vlasnici su bili dobri sa predsednikom opštine Vladičin Han Goranom Mladenovićem i valjda im je on završio da presuda u leskovcu bude u njihovu korist. Goran je bio a valjda je i sada zakupac jezera u glinište Balkan Brika. On je tu čuvao ili gajio šarane a žuti su mu dali novac (podsticajna sredstva) da sve to ogradi. Imamo u posed ugovore o zakupu i papire o subvenciji opštine.

Hmmm

1.000 radnika je ovaj SNS kriminalac ojadio!

Gde je imovina papir servisa iz Nisa koju je otudjio stečajni upravnik jer je imovina rj papir servisa bez pravno-imovinskog rešenja? Gde su akcije koje su pokradene od radnika?
Pozdrav iz Nisa radnicima fope

Najnovije vesti

RADNIK: Svi u napad! »

Surdulički Radnik u 22. kolu Super lige dočekuje Mačvu iz Šapca sa ambicijom da izbegne zonu baraža na kraju ovogodišnje...
AluTerm plus