Ostao bez obe noge, ali NE I BEZ NADE

Vranje - Nenad Mitić (35) iz sela Slavujevac, nadomak Preševa, kome su amputirane obe noge zbog gangrene, i posle godinu dana od te tragedije još uvek se bori sa teškom bolešću, sada u Beogradu, u specijalnoj bolnici za rehabilitaciju i protetiku.

- U bolnici sam zbog probnih proteza. Od ranog jutra sam na terapijama i vežbama, ali već polako stajem na noge. Nadam se da će sve biti dobro i da ću uz pomoć štaka moći da se krećem  – kaže Mitić.

Kako je u pitanju komplikovana procedura, Nenad ne zna koliko će ostati u ovoj ustanovi.

- Ovde sam sa prekidima i pauzama oko 11 meseci. Celokupan proces zavisi od toga kako će telo prihvatiti novi dodatak, i veoma je bitno da proteza ne žulja dok hodate. Ukoliko se ne uklopi, posledice mogu da budu fatalne ili da dođe do neke ozbiljnije povrede – ističe Mitić.

Nakon pisanja Vranjskih, Nenad je postao korisnik socijalne pomoći od 6.000 dinara, a uskoro bi trebalo da dobije i tuđu negu.

Međutim, lečenje u prestonici često zahteva i dodatne troškove koji daleko premašuju ovaj iznos.

- Jako je skupo ovde, na primer čarapa za protezu je 450 dinara, i to ukoliko se pronađe. Dosta ljudi me je i zvalo da mi pomogne, neki su mi poslali i novac, jer sam ja sada prinuđen da živim od tuđe pomoći – navodi Nenad Mitić.

Ono što Nenada najviše zabrinjava je povratak u Preševo, gde ga očekuje i dalje stara, trošna kuća i krov koji prokišnjava.

Uprkos svemu, Nenad je optimista, veruje u dobre i plemenite ljude i ne gubi nadu da će mu oni pomoći.

HUMANITARNA AKCIJA: Uručena pomoć NENADU MITIĆU

Za sve one koji žele da pomogu dinarski račun na koji to mogu da učine je  205 – 9011007137405 – 91

Devizni račun: račun banke 908 – 20501- 70, broj računa RS 35205903102412271407

Da iz tuge nastane sreća

M. Mitrović

Najnovije vesti

ZutoCvece