Osnovni sud: Solidno, ne i idealno

Rad Osnovnog suda u Vranju u 2018. godini ocenjen je kao solidan, rečeno je na konferencije za novinare u ovom vranjskom sudu.

90 odsto sudija je dobilo odlične ocene, a kao najveći problem istaknut je veliki broj predmeta u materiji izvršenja.

- Na dan 1. januara 2018. godine Osnovni sud je imao nerešeno 21.334 nerešena predmeta. Tokom godine je primio još 21.309 predmeta, a od ukupno 42.643 rešeno je 26.262 predmeta. Ostalo nerešeno 18.675 predmeta. - precizirao je Stojadin Stanković, predsednik Osnovnog suda u Vranju.

Stanković je obavestio «da je podneto 2.278 žalbi, potvrđeno je 1.376, odnosno 60,40 odsto, preinačeno 292 odluke, a ukinuta 601 presuda».

- Ovi rezultati rada Osnovnog suda su solidni, a najveći problem je rešavanje predmeta u izvršnoj materiji, gde je ukupno ostalo nerešeno 11.666 predmeta. U rešavanju tih predmeta svim sudovima u Srbiji pomoći će komisija Vrhovnog apelacionog suda -, rekao je Stanković.

Predsednik Osnovnog suda u Vranju osvrnuo se i na rezultate na polju medijacije.

- Bilo je 13 zahteva za medijaciju, tri su rešena. To još uvek nije na zadovoljavajućem nivou, ali očekujemo da dolazi vreme medijacije koja smanjuje troškove suđenja -, nagovestio je Stanković.

Prvi čovek vranjskog Osnovnog suda saopštio je da u ovom sudu radi 26 sudija, 23 su obavljali svoj posao, što je za četiri sudije manje od normativa, a angažovano je sedam medijatora.

S. Kostić

Komentari

Ma super ste

BICES SMENJEN PRVU SEKUNDU KAD PADNE VUCIC.

Kakva garnitura likova.Nije ni cudo sto nam je sudstvo takvo kakvo jeste.Dine politicar niti zna gde je pos'o niti gde je dos'o.Dragana sa muzem advokatom od razdrndanog ficu za nekoliko godina dosla do kuce na Dedinju,znacajnog voznog parka,vikendice na Vlasini,jahtice i td.Ovde bi zakon o poreklu imovine imao da kaze dosta toga.Inace je bila Gokcetov kandidat za predsednika Suda u vreme kad je on harao ovim gradom .A ova Zorica jos je u skoli bila ogranicena i ucila sve napamet .Kako je ona uspela da bude sudija mislim da to ni naucna fantastika ne bi mogla da objasni

Sad je kandidat za predsednika suda Nenad Stefanovic,a za njega posebno lobira advokat Stole alfa i omega naprednig saveta za pravosudje.Ali kad tad politicki advokati zavrse na smetlistu istorije.

Najnovije vesti

ZutoCvece