OSLOBOĐEN lekar iz AFERE "PIJANI DOKTOR"

Doktor Nebojša Stajić iz Hitne medicinske pomoći u Vranju, koji je krajem aprila ove godine osumnjičen zbog smrti pacijentkinje u naselju Sobina, jer je bio pijan u trenutku pružanja pomoći, oslobođen je svih optužbi za ovaj slučaj.

Osnovno javno tužilaštvo, koje je i podnelo optužnicu protiv Stajića, 19. oktobra donelo je rešenje po kome se odbacuju svi navodi u krivičnoj prijavi protiv Stajića.

Po ovom rešenju, Stajić nije odgovoran za smrt Perse Stojanović iz Sobine, iako je zapisnički utvrđeno da je na posao došao sa 1,22 promila alkohola u krvi, jer je takođe utvrđeno da je nesrećna žena preminula pre lekarske intervencije, u svojoj kući.

AFERA ZA AFEROM

Nebojša Stajić bio je sumnjičen da nije na adekvatan način pružio pomoć pacijentinji kada je u naselje Sobina po pozivu došao sa medicinskim tehničarem, ali u alkoholisanom stanju.

Kako se tada spekulisalo, Stajić je napadnut od članova porodice, pa je pomoć zatražio u policiji.

Tada je i utvrđeno da on ima 1,22 promila alkohola u krvi, pa se čitava afera brzo razvijala - najpre je Stajić pritvoren na 48 sati, zatim je protiv njega pokrenut disciplinski postupak, pa krivična prijava.

Smrt Perside Stojanović jedna je od četiri sumnjive smrti u ZC Vranje, zbog kojih je, na kraju, posle smene načelnice HMP-a, mora da ode i direktor te ustanove Dragan Veličković.

- Žao mi je što je na stub srama iznet čitav ZC Vranje, a posebno služba HMP, ali je ovakva odluka satisfakcija i za te ljude, ne samo za Stajića. Pravosuđe je dokazalo da sudi po činjenicama i dokazima, a ne po pritiscima javnosti ili bilo koga drugog - kaže Stajićev advokat Dragan Nikolić.

Prema njegovim rečima, sledi tužba prema državi zbog neosnovanog pritvora za Stajića, kao i zbog duševne boli.

Uz to, on smatra da će po automatizmu biti obustavljena i istraga kojoj je Stajić i profesionalno izložen, od strane Lekarske komore Srbije.

SSB

Komentari

Pijan dosao na posao a nije odgovoran..mora da sam ja lud..

Dobra strana ZC Vranje je da nema odgovornih..pljacke, bahacenje, otimacine od strane bivseg rukovodstva koje se nastavlja ..I dalje nema odgovornih!!!

Лекари у Србији са Дозволом за убијање. Кад министар Лончар,другар земунског клана носи надимак Доктор смрт,сваки коментар је сувишан.

Babacko poceo kod Niku u kancelariju da radi,cim ne pusta komentari.

Ajde dogovorite se kako se covek preziva : Stajić, Spasić ili Savić? U jednom tekstu ste ga 3 puta "krstili" drugačije!?!

biti dobro prilagođen u duboko bolesnom društvu,nije merilo zdravlja-Džidu Krišnamurti

Kakva bruka i sramota!!!

Tako se štiti ceo lekarski esnaf,pa taman posla da ga osude,onda će po inerciji i ostali biti osuđivani ....mafija!

Najnovije vesti

NOVI INCIDENT u ZC Vranje »

U sredu rano ujutru u vranjskom Zdravstvenom centru došlo je do novog incidenta, povodom koga je u upravi ove institucij...
ZutoCvece