Oskrnavljena bista SIME POGAČAREVIĆA

Kradljivci i divlji trgovci raznim predmetima od metala, pošto su pokrali uglavnom sve biste sa nadgrobnih spomenika po grobljima, počeli su da lešinare u samom gradu.

U toj njihovoj harangi na red je došla bista narodnog heroja Sime Pogačarevića, koja se nalazi na istoimenom trgu, odnosno kružnom toku kod „Vodovoda“.

Stojan Mladenović, predsednik Opštinskog odbora SUBNOR-a, kaže da vandali ipak nisu uspeli da odvale metalne držače biste Sime Pogačarevića i da su nekakvom crvenom bojom na nekoliko mesta umazali bistu heroja.

- Mi smo ovaj vandalski čin prijavili policiji, pa je povedena istraga povodom tog slučaja, Iskreno se nadam brzom otkrivanju nasilnika, jer je tu u komšiluku nekoliko sigurnosnih kamera - kaže Mladenović.

On ističe da se pozitivnom ishodu policijske istrage nadaju svi u SUBNOR-u, jer žele da vide ko je taj kome smeta bista heroja Sime Pogačarevića, tu na istoimenom trgu, a udaljena od njegove rodne kuće svega 50-ak metara.

Hvatanje ovog ili grupe kradljivaca koji su nasrnuli na bistu Sime Pogačarevića, mogao bi da bude početak identifikacije ovih bestijalnih trgovaca gvožđem, bakrom, bronzom i aluminijumom, koji su samo u Vranju i okolini, do sada, po nezvaničnim podacima, ukrali i oskrnavili preko 150 nadgrobnih bisti, bareljefa i bronzanih pomena.

R. Irić

Komentari

heroj?
svi znaju da su ga zbog svaleracije ubili bugari kod Dobrih Voda

Krao kokoske,lopov.

Najnovije vesti

TOP SOFA: PANIKA zbog korone »

Priča koja sledi dolazi iz „Top sofe“ i njene fabrike u Bunuševcu, ali se može odnositi na bilo koju vranjsku, pa i srps...
ZutoCvece