Ortopedija ZATVORENA zbog klostridije

Služba za epidemiologiju Zavoda za javno zdravlje u Vranju zatvorila je Odeljenje ortopedije u Opštoj bolnici zbog pojave bakterije klostridije, saznaju InfoVranjske iz izvora u ZC Vranje.

- Ortopedija je i ranije imala problem sa klostridijom, stizala je iz Niša, ali su sada imali duži period bez ove bakterije, sve do pre dve nedelje kada je otkriveno njeno prisustvo. Epidemiologija iz ZZJZ zakatančila je ovo odeljenje i ono ne prima pacijente, osim specijalističke ambulante u prizemlju - navodi u izjavi za InfoVranjske sagovornik iz ZC-a.

Po njegovim rečima, na Ortopediji su «preduzete sve sanitarne mere neophodne u sanaciji stanja sa klostridijom, pa su kompletnoj dezinfekciji obuhvaćene sve prostorije».

- Odeljenje je sablasno prazno bez pacijenata, odložene su i operacije, jednom rečju, sve je stalo osim specijalističkih pregleda - ističe sagovornik Info Vranjskih.

Podsećamo, problema ove vrste nije bilo na ortopediji kada su na položaju načelnika bili Zoran Stojanović i Dušan Aleksić, ali je pre nepuna dva meseca odlukom direktora ZC Vranje Dragana Veličkovića, sa tog mesta smenjen Aleksić, a umesto njega imenovan Slađan Marinković Caka.

S. Kostić

Najnovije vesti

Korona ne posustaje na jugu »

Epidemija virusa korona ne posustaje u Pčinjskom okrugu, od 106 testiranih uzoraka 18 je pozitivno na COVID 19, što pred...
ZutoCvece