ORTOPEDIJA ostaje bez ORTOPEDA, niko NIŠTA ne preduzima

Ortopedsko odeljenje Opšte bolnice u Vranju za dve do tri godine ostaće sa jednim ortopedom i naći će se pred gašenjem, pa će pacijenti iz Pčinjskog okruga za najmanju povredu morati da odlaze za Leskovac ili Niš, „predviđa“ aktuelno kadrovsko stanje u toj ustanovi.

- Doktori Dušan Aleksić i Zoran Stojanović za dve godine odlaze u penziju, dr Slađan Marinković Caka za najviše četiri godine, pa će na Ortopediji ostati samo dr Dragan Petković, koji je rođen 1962. godine. Specijalizanata za ovu medicinsku oblast nema u ZC u Vranju, a i ako ih bude, specijalizacija traje pet godina, pa će Ortopedsko odeljenje svakako ostati bez ortopeda - objašnjava sagovornik InfoVranjskih iz ZC Vranje.

Izvor InfoVranjskih za ovakvo stanje krivi pre svega rukovodstvo ZC Vranje.

- Mislim da se poslovodstvo bavi sporednim stvarima, kafematima, otvaranjem bogomolja u krugu ZC i sličnim bizarnostima, umesto da sagleda realno stanje na kadrovskom planu i preduzme odgovarajuće korake. Primer Ortopedije je indikativan i zabrinjavajući zato što se gašenjem tog odeljenja, a nije bolje stanje i na neurologiji, urologiji, a nisu u cvetu mladosti ni na psihijatriji, gasi ne zdravstvo, nego Vranje, pa se čudim da nisu svesni takvih posledica - upozorava sagovornik InfoVranjskih iz ZC Vranje.

Eto problema za prvog čoveka llokalnog zdravstva, većnika Miceta Stankovića.

Ali, svaki problem je i nova šansa, i možda situacija kada će Stankovićeve sposobnosti da dođu do izražaja.

Osim, naravno, ako on nije zadužen za ovakve probeme.

S. Kostić - SSB

Komentari

Ceo Z.C. ostaje bez kadrova..kakav savetnik takva i direktorka...takvo zdravstvo i zemlja cela...

Ako se pitao za specijalizacije neko iz menadžmenta i proslog i ovog to je Ljubić Nebojša. On je i propustao sve konkurse koje je ministarstvo objavljivalo, spajao sporne specijalizacije sa cistim i sve u svemu na vise nacina naneo stetu z.c. po pitanju novih kadrova. Imamo dokaze za sve petljavine .

Posto je resio gradsku reku kanalizaciju i javni wc dr Mice moze da krene u rešavanje specijalizacija zc tj peglanje istih. Ali bez Ljubica pravnika da ne počinje.

Kada malo bolje razmislim ovo sa otvaranjem bogomolja u ZC im je i pametna stvar, jer mnogo puta nemam vreme da odem do gradske crkve i pomolim se pre nego odem kod njih. Treba da ih otvore bar 7-8 u krugu bolnice, jer ce tu da bude najveca guzva od strane jadnih gradjana. Ispred hirurgije i ginekologije po 2 kom obavezno

Moj predlog resenja-obzirom da je Vranje regionalni centar i da je nemoguce ugasiti ZC Vranje a imamo u blizini Surdulicu koja i ne mora da postoji-lepo ugasiti bolnicu u Surdulici i dovesti te lekare da rade u Vranju. Nista nismo ulagali u njih i samo ih lepo dovedemo da rade kod nas i za nas. Problem najvecim delom resen-reseno interno, ginekologija, hirurgija, radiologija, urologija...
Drugo resenje je da se ugasi ZC Vranje pa svi za Surdulicu, Leskovac, Nis.
Nije problem samo ortopedija-pogledajte koliko hirurga uskoro ide u penziju, koliko radiologa, koliko imamo internista

ZC Vranje nema ni decjeg ortopeda, kardiologa, savetovaliste za ishranu trudnica, dijabeticara, gojazne dece, nutricionista, pedijatri odlaze u penziju i mnogi drugi. A ne daju para za specijalizaciju, a lekari sede na birou rada. Nemaju ni strucnog endokrinologa, ni alergologa. Test za alergiju kod privatnika kosta 10 000 din. Pa vi sad vidite. Oni su jadni.

Kod urologa nikad nema termin za pregled pa nas salju kod privatnika.

ZC Vranje ne moze da dobije ni specijalizacije ni mesta za zaposlenje na neodređeno vreme dok je račun u blokadi. Pored toga za sve hiruske specijalizacije postoji starosna granica. Pa kad bi se i nekim čudom odobrile specijalizacije,nemaju ih kome dati jer najmlađi dr zaposleni za stalno imaju preko 35 godina.

Najnovije vesti

ZutoCvece