ORL: Politika ispred stručnosti?

Dr Ljiljana Antić, direktorka ZC Vranje, smenila je nedavno dr Natašu Stoiljković sa položaja načelnika ORL- a Bolnice u Vranju, uprkos činjenici da je Stoiljkovićeva potpredsednica Upravnog odbora Zdravstvenog centra.

Ovakva odluka otvara seriju dilema vezanih za motive kojim se rukovodila nova direktorka ZC Vranje u smenjivanju i imenovanju «prvog doktora» na ORL.

- Videćemo da li će Stoiljkovićava uskoro biti razrešena sa položaja potpredsednice UO ZC. To bi bio jasan dokaz da su u pitanju politički motivi kojim se rukovodila dr Antić kada se odlučila na smenu na ORL. Ali, ako ne dođe do smene u UO, onda bi motivi za smenu na odeljenju mogli biti lične prirode - kaže jedan od dobro upućenih sagovornika iz ZC-a.

Sa druge strane, svima ostaje nejasno odakle dolazi do imenovanje Stoiljkovićkine naslednice, dr Marije Stefanović, budući da ona čak i politički nije preterano podobna, jer dolazi iz neke druge političke opcije od SNS-a.

Po ovom izvoru, «stručnost je kao kriterijum za izbor načelnika ORL-a bila na poslednjem mestu».

- Da je stručnost prilikom izbora novog načelnika ORL apsolutno zanemarena pokazuje činjenica da su tamo po stručnosti vodeći dr Nataša Stoiljković, dr Mladen Kostić i dr Dragan Mitrović, ali, kako vidimo, dr Nataša je smenjena, dok dr Kostić i dr Mitrović nisu ni bili kandidati za načelnika u viziji nove direktorke Zdravstvenog centra - ističe sagovornik InfoVranjskih.

S. Kostić

Komentari

Da li vam je sad bar malo jasno odakle duvaju vetrovi i ko u stvari vodi grad i drzavu. Ili jos cekate da se neke stvari definitivno razbistre. Kakvi naprednjaci, kakvi socijalisti, jedna ista grupica hostaplera i sitnih kriminalaca, dobro uvezana i povezana skolskim, rodbinskim, a pre svega interesnim vezama drma celu stvar godinama unazad u gradu. Odlicno su povezani i stite jedni druge, zaposljavaju supruge na kljucna mesta i rodjake i onda samo kandiduju politiku. Sve je moglo da se rascivija onog trenutka kada je izbila afera sa Makedonijom i sa jajima koje su izvozili uvozili od Tomica sin, Golub i doskorasnji vecnik Aca Janjic. Posle se ekipa usaltala u DS i instalirala Zubu (treba li da napominjem u kakvim je vezama sa Nesijem), pa su se instalirali oko Urosa. Ista ekipa gura Denzija na sve pozicije, da bi im on zauzvrat omogucavao gradjevinske dozvole, lokacije za izgradnju zgrada i lokala. Kad zatreba lova tu je Aleksic iz Alfe koga drze i muzu preko Kokana i Jelene, opet skolski drugari. Kad treba SPS da nesto podrzi tu je Zupe, interesna veza. A kada dodje do pizdarija i istrage tu je glavni operativac Jovka, skolski drugar svima, koji godinama sve pokriva i gura u fioku, a drugari to dobro placaju. Vranjanci, pojma nemate.

Bedan i jadan pokušaj dr Nataše da barem u novinama ispadne žrtva. Ovakvo diktiranje novinarima nema ni Vučić.. Dok si ubirala novac od farmaceutskih kompanija i "poslovnih putovanja" bilo ti je lepo,tada te nije bilo u novinama. Očajna si. A o stručnosti navedenih doktora bolje da ne pričam, ipak je to druga tema, za erotske časopise . Svaka čast za novinarstvo, zaslužujete da radite u Informeru.

Nusicu gde si sad

Ni tekst ni komentari nisu istiniti. Sada ex nacelnica Natasa je vladala 11 god. O njenom radu dobro znaju zaposljeni na ORL.
Posebno o operacijama za koje je uzet kes i stavljen u dzep a pisana je dijagnoza za koju RFZO placa itd. O lekovima i poklonima da ne pisem. Sa dr Marijom su u svadji zbog biznisa u Eliksiru i posodavcem iz Novoga sada, Dr Marija ima druga u SNS Vranje koji je ocigledno uticajan i dobar sa Bulatovicem, iako je i pre iskazivala zelju da se priblizi naprednjacima preko Bgd ocigledno se je pozalila kome treba i postala je to sto je postala. Dakle samo sreca ni strucnost ni politika...

Samo opstaju veliki "organizatori i strucnjaci"Caka na ortopediji i Radojicicka na neurologiji,BRAVO!

Ima i na jedno nacelnocko mesto postavljena supruga,valjda jednog opozicionog lidera.Vise se ne zna ko je u opoziciji,ko je u vlasti.Ocigledno da su svi u vlasti!

A ko ce sad gospodji Natasi placati nove jagodice,hijalurone,botoxe,mezoterapije i svasta nesto jos? Ko ce sad? Posto vise nije nacelnica farmaceutske kuce joj vise nece izlaziti u sustet pa ce sad zasijati u punom sjaju dr Marija kojoj ce u sustet sad izlaziti iste one farmaceutske kuce koje su Natasi ispunjavale zelje.

Najnovije vesti

ZutoCvece