Orkestar Dejana Ilića na FESTIVALU u POLJSKOJ

Čuveni trubački orkestar koji predvodi Dejan ilić iz sela Stubal kod Vladičinog Hana predstavljaće ove godine Srbiju na velikom svetskom festivalu “Romane Dyvesa" koji se održava u poljskom gradu Goržovu.

Festival koji promoviše romsku kulturu i tradiciju ove godine se održava po 30. put, azanimljivo je da su trubači iz Stubla već nastupali na njemu 2006. Godine.

-
Veliko nam je zadovoljstvo i čast što nam se i ove godine pružila prilika da predstavljamo Srbiju na ovom prestižnom romskom festivalu – kaže Dejan Ilić za Info Vranjske.

Trubači sa juga će u revijalnom delu festivala svirati romsku himnu “Đelem, Đelem”, ali i drugu narodnu muziku koja je brza, temperamentna i puna emocija.

- Sviraćemo i numere sa našeg poslednjeg albuma koji je objavio City records ,,Balkanke melodije"- dodaje ovaj mladi trubač.

Hančani nastupaju u društvu prestižnih muzičara iz brojnih evropskih zemalja među kojima su Francuska, Nemačka, Ukrajina, Slovačka,Poljska i druge.

Najnovije vesti

Surdulica: Radnik upalio motore »

Fudbaleri surduličkog superligaša Radnika započeli su pripreme za naredni šampionat u petak 3. jula, prozivkom koju je i...
ZutoCvece