Optužnica protiv supružnika za ubistvo u Klisuri

Više javno tužilaštvo (VJT) u Vranju podiglo je optužnicu protiv I.M. i I.V, oboje iz sela Klisura u opštini Surudlica, zbog postojanja opravdane sumnje da su, kao saizvršioci, učinili krivično delo ubistvo iz čl.113, u vezi sa članom 33 Krivičnog Zakonika.

U optužnici piše da su oni „dana 30. septembra 2016. godine, oko 16 časova, u selu Klisura (u stanju smanjene uračunljivosti ali ne i bitno), usled afekta straha i afekta gneva srednjeg intiziteta, na šumskom zemljanom putu u mahali „Grandžina“ ubili svog komšiju, sada pokojnog G.S.

„Sa njim su bili u svađi, a tog dana prijavili su ga policijskoj patroli PO Vlasina da  bespravno seče šumu na mestu zvanom „Grandžina reka“.

Lišili su ga života na taj način što su ga, najpre okrivljeni M.I. drvenom motkom dužine 155 santimetara i prečnika 4 centimetra (koju je istrgao iz ruku sada pokojnog G.S, a nakon što ga je sada pokojni  ovom motkom udario po glavi i lako telesno povredio), te okrivljena I.V. drvenom motkom koju je nosila sa sobom dužine 140 cm i prečnika 2,5 cm, više puta udarili sada pokojnog u predelu glave, vrata i leve podlaktice.

Usled tihih povreda, sada pokojni je pao na zemlju.

Nanete su mu teške telesne povrede opasne po život, od kojih je pokojni S.G. preminuo na licu mesta“, piše u saopštenju VJT Vranje.

I.V.

Najnovije vesti

Gornji deo grada DANIMA BEZ VODE »

Gornji deo Vranja nema vodu već 24 časa, a ulica Pržarska, kako javljaju sa terena, već treći dan! - U vreme pandemije l...
ZutoCvece