OPOZICIJA ZAJEDNIČKI: GONZI da ode, PRIVREMENE MERE da stignu

Šest opozocionih stranaka u Vranju oglasilo se zajedničkim saopštenjem za javnost u kome se od nadležnih traži hitna smena gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića i uvođenje privremenih mera u Skupštinu grada Vranja, a zbog “nesposobnosti aktuelne garniture da vrši vlast”.

Saopštenje koje su potpisali, redom kako je potpisano, DS, Dosta je bilo, NS, PSG, SDS i Dveri prenosimo u celini.

Nakon bezmalo dve godine od kako Srpska napredna stranka sa svojim satelitima vlada Vranjem, alarmantna situacija u svim oblastima društvenog života i posebno težak materijalni položaj ogromne većine naših sugrađana, podstakao je sve relevantne opozicione snage u Vranju, da prenesu ogromno nezadovoljstvo lokalnom vlašću, koje građani Vranja osećaju i sve češće, glasnije i slobodnije izražavaju.

Polovinu mandata lokalna vlast SNS i satelita je potrošila na raspodelu i preraspodelu funkcija, stranačka i nepotistička zapošljavanja, obračune sa neistomišljenicima i slobodnim medijima, ne izvršavajući čak ni redovne aktivnosti za koje ih građani Vranja plaćaju, a da ne govorimo o realizaciji bilo kakvih novih ideja za unapređivanje života u našem gradu.

U protekle dve godine u naš grad nije došao nijedan ozbiljniji investitor, nije došlo do porasta zaposlenosti (ne računajući stranačku vojsku na grbači osiromašenih Vranjanaca), a daljem padu standarda naših sugrađana doprinose i povećanje cene vode, komunalnih usluga, poreza na imovinu, najavljeno povećanje cene usluge parkiranja, najavljeno uvođenje poreza na poljoprivredno zemljište, takse za teška motorna vozila...

Umesto da se ovim sredstvima proširuje vodovodna i kanalizaciona mreža, asfaltiraju nove i održavaju postojeće saobraćajnice, završavaju otpočeti projekti (rekonstrukcije pozorišta i gradskog stadiona, završetak hirurškog bloka…), unapređuju ekonomska infrastruktura, sport, kultura, turistička ponuda grada… građani Vranja su svedoci ogoljene borbe za fotelje, stranačkog zapošljavanja na osnovu nekakvih kvota, dvogodišnje „sapunske opere“ oko ulaska SPS u lokalnu vlast, najgrubljih zloupotreba javnih funkcija, korupcionaških afera, trgovine uticajem, i raznih drugih nepočinstava ljudi, u svakom smislu, nedoraslih funkcijama koje obavljaju.

Ovim putem prenosimo i apel svim odbornicama i odbornicima vladajuće većine, da imaju na umu da su položili zakletvu da će štititi interese građana Vranja, a ne izvršavati naređenja koja dolaze iz centrala njihovih stranaka, a koja, skoro isključivo, imaju za cilj bogaćenje male grupe pojedinaca iz vladajućih stranaka, siromašenjem najvećeg broja već osiromašenih građana Vranja.

Zbog svega navedenog, zahtevamo hitnu smenu kompletnog (nesposobnog) rukovodstva grada, na čelu sa gradonačelnikom, uvođenje privremenih mera i što hitnije raspisivanje vanrednih lokalnih izbora, kako bi kompetenti ljudi, od moralnog digniteta, preuzeli upravljanje gradom, u interesu svih Vranjanki i Vranjanaca.

Ovo saopštenje šest odbora opozicionih stranaka u Vranju datirano je na utorak, 15. maj, mesec dana pre dvogodišnjice aktuelne SNS vlasti u Vranju.

Komentari

Ko je lud da napusti vlast,dok ne ustane narod sa motke da ih istera nece izdjev samo
napreDNO...

A TESKO GONZI DA ODE DOK MI NE ZAPOSLI DETE JER CE TAKO DA GA OPRAVIM DA NEZNA KUDE TERA > JA ODBORNIK Prvi. necete sad da pomerata dupeta

DOLE SNS LOPINE,ODLAZITE STO PRE I RASPISIVANJE VANREDNIH LOKALNIH IZBORA STA BRZE.POCETI PRIKUPLJANJE POTPISA U CENTAR VRANJE JER JE OVO NAS GRAD A NE OVIH SMECARA IZ SURDULICU.

Ajde Glisicu reaguj. Treba smeniti Gorana Djordjevica - Djosu, Dejana Stanojevica -Denzija, Miroljuba dr Stankovica (dovoljno je za pocetak) jer ovi ljudi urusavaju stranku u Vranju.

...ako je ovo ozbiljan pocetak borbe protiv ove raspadnjacke vlasti..pozdravljam, ali, ako samo ostane na saopstenju i kritikama bez konkretnog delovanja, onda bolje da se niste ni javljali...
...za pocetak da se organizuje stand na kome ce gradjani potpisivati peticiju, o nezadovoljstvu radom Milenkovica i gradskog veca...tribine, ulicne akcije-deljenje materijala sa dosadasnjim neuspesima vlasti..itd...

Vrati se boske vrati ne daj da srce pati

Dajemo Anti konobaru i njegovoj zeni Aritonovicu Gonziju Micetu Denziju Djosi i ostalim naprednim lopinama 5 dana da se povuku . Ukoliko ne ispune volju gradjana Vranja usledice protesti ispred skupstine. Ni obezbedjenje vam nece pomoci. Bagro fasisticka

Vlastoljublje i samoljublje ekipe sns cele bez izuzetka

Teško je gledati nesposobne i nadasve bezobrazne političare.Ubija ih holesterol od silnih prezentacija i rastu im stomaci i podbradnjaci a ništa ne rade.Dragi moji sugrađani, sve je to ista bagra, koja se samo smenjuje od izbora do izbora.Mi živimo sve teže i teže i nameti su sve veći i veći.Čistom demagogijom nas zaluđuju godinama.Neka oni svoju decu zaposle u jumku i simpu.Ne dozvolite da nam gonzi,đoša,moša, Antić, Dekić i slični koji ni osigurač u kući ne umeju da nameste, kroje sudbinu i uništavaju naš lep grad.Ne dozvolite da idu ol inkluziv na more po dva puta, da kupuju nekretnine, školuju decu u inostranstvu i abnormalno se bogate dok mi razmišljamo kako da preživimo dan.Njima ništa nije sveto i časno, prodaće i majku rođenu a kamoli Kosovo ili zemlju Srbiju.Uzdajte se u pamet jer sa ovom sektom biće nam sve gore i gore.

E moji botovi vlast je da sluzite narodu a ne da od naroda pravite ovce

Trazimo proteste . Ne sme se zavrsiti na saopstenju. nije ovo njihov grad i vilajet . Placamo porez ovoj lopovskoj drzavi i ovim loponama. Pod hitno organizovati proteste protiv samovlje miceta gonzija aritona bulata bulcu. Pokazimo bandi fasistickoj da ni 1941 nismo ustuknuli pred najezdom fasista a necemo ni sada. Zivela sloboda motke u ruke. Dole raspadnjacka bagra.

Teraj se Gonzi u tri lepe pi..e materine. Ako ne umes ili ne mozes da vodis grad povuci se. Ostavi nas da sa motke najurimo ovu bagru fasisticku.

Objavite spisak odbornika grada Vranja iz redova vlati koji su direktno odgovorni za podrsku fasistima. Ko to danas podrzava fasiste da vidimo. da obelezimo fasiste ako oni vec nas obelezavaju. zivela sloboda.

Danas je zadnji dan za placanje druge rate poreza na imovinu. Placamo prez da ove lopine kradu i zaposljavaju svalerke. sve su zaposlili nepismenu bagru.

Ova banda se najvise plasi ujedinjenja opozicije. Zato i preko razlicitih toaletoida plasira svakave neistine i pokusava da razbije opoziciju kako bi gradjani stekli utisak da ona ne postoji. Pokazite da postojite. Zato gradjani grada Vranja ostavimo ideoloske razlike na stranu jer u pitanju je goli opstanak i borba za zivot protiv ovih fasista koji samo povecavaju namete osiromasenim gradjanima. Trazimo ujedinjenje opozicije i pocetak mirnih protesta protiv fasista koji nama grubo krse ljudska prava. Pozivam i sve clanove SNS i odbornike koji imaju i malo savesti i razuma da okrenu ledja ovim banditima. U vranju mi zivimo i nece nam niko pa ni Beograd odlucivati o nasim sudbinama i zivotima. Dole fasisticka gradska vlast . OSTAVKE BANDO!

Gonzi , puvuci se i u tišini pusti ljude koji mogu i imaju način da naprave od grada primer, a ne ko ti samo gledaš da li ima dila i koliko je za tebe , bruko , manje više što nisi doktor nego si i najgori mogući političar ikad na funkciji gradonačelnika. Podrška peticiji...

Gradonačelnik je prošlost , a idu bolji dani za Vranje....

Desi Mile turi kafu nekad

Sta je babi milo, to joj se i snilo! Pa sad da se organizuju izbori dobiće SNS Vranje još ubedljivije. Ko da vas vodi Zupe i ....., piši propala stvar!

Zupe je vlast. Nije opozicija. I zato treba da ode ova vlast.

Kradonačelnik leti , i kad dodje Bojković paša sve će da se sredi i u stranci i u gradu.

"Proleteri svih zemalja, Ujedinite Se"

"PROLETERI SVIH ZEMALJA-UJEDINITE SE"

Najnovije vesti

Veliki požar u naselju Raška »

Kako javljaju čitaoci Info Vranjskih sa lica mesta, u petak uveče u jednoj porodičnoj kući u naselju Raška izbio je veli...

Da li je bilo ŠTRAJKA U SIMPU? »

Žene zaposlene u proizvodnim pogonima vranjskog «Simpa» obustavile su rad u četvrtak 15. aprila u 12,30 sati zbog neispl...
ZutoCvece