Opet HAOS na Dečijem

Umesto da, nakon niza primedbi zaposlenih, trajno reše problematičnu situaciju oko organizacije rada u Dečjem dispanzeru vranjskog Doma zdravlja, menadžment ZC-a je doneo odluku koja je izazvala novu konfuziju i niz drugih problema.

Od utorka roditelji koji dovode decu predškolskog uzrasta u Dečiji dispanzer su skroz zbunjeni, jer je nepoznanica gde treba decu da vode.

- Prepametno rukovodstvo je odlučilo da spoji Dečiji sa Školskim dispanzerom, bar što se tiče prostorija, odnosno jednim delom hodnika. Sada je veća gužva i Dečji dispanzer funkcioniše u delu čekaonice za pacijente u jednom hodničiću. Tu su i intervencije i inhalacije, ali je kartoteka dece ostala na prizemlju, pa sestre trče gore - dole po kartone – pričaju zaposleni za Info Vranjske.

U prostorijama Dečjeg dispanzera, bar u ordinacijama koje nisu zaključane, sada se nalazi Dečja kovid ambulanta koju od ostalog prostora dela deli jedan paravan od iverice!

Drugi problem koji je takođe naglašavan prilikom apela zaposlenih da se bolje organizuje posao takođe nije rešen, tako da će i dalje medicinsko osoblje menjati na nedeljnom nivou za rad i sa zdravom i sa febrilnom decom.

Nezadovoljni su i pacijenti zbog ukinutog komoditeta u malim čekaonicama, ali i medicinski radnici zbog bespotrebnog seljakanja, a ne izmestanja Covid dečje ambulante iz non covid zone.

Kako nezvanično saznajemo jedan od predloga koji je došao iz kriznog štaba bio je da se Kovid dečja ambulanta preseli u ATD, gde je i kovid ambulanta za odrasle, ali se menadžmentu po svemu sudeći ova ideja nije dopala.

Dodatni nemir među zaposlenima izaziva informacija da je uža porodica doktorke Dečjeg dispanzera obolela od korone ali da se ona ne nalazi u samoizolaciji već uobičajeno radi sa zdravom decom u savetovalištu.

Jedina izmena koja je na snazi od nedavno odnosi se na ukidanje noćnog rada, jer je Dečje odeljenje vranjske Bolnice improvizovalo noćnu kovid ambulantu u kontejneru koji je postavljen ispred zgrade Dečjeg odeljenja.

NIV

Komentari

Načelnici dečjeg dispanzera treba da je u samoizolaciji,cela porodica je pozitivna,ali uprkos tome ona radi i to baš u savetovalistu gde dolaze zdrava deca,napredno nema šta....

U atd je jos veci haos I neorganizovanost na prijemu. Svaka cast lekarima I pojedinim sestrama,al ima ljudi kojima se ne radi I koji nisu bas sposobni za taj rad. Onde ko nema kovid I ode sigurno ga dobija.

Propade vam vest....niste vise zanimljivi!!

Šunela, a?

Draaaaagi naprdni Petre
A sta je propala vest a sta nije? Iznesena je po
187 put tacna zalosna sva neukost,nesposobnost I neznanje naprdnjackih hah "menagera". Postojalo je logicno resenje ali to ne moze iz tikvu da se izrodi. Stoga, uzmi si sendvich,ruckaj,pa idemo pa pa da masemo

Ma to je djilas .. ovi su napredni I nisu takvi.
Glasali ste stoku sada gledaj stoka sta radi

Kada prica ljiga na pinku da smo najbolji u regionu I da nam je zdravstvo mnogo Dobro verujete5 tada pa glasate jer ste glupi.. A uzivo li ste slepi pa ne vidite sta se radi I desava po vranju..

Ma vidi nego stoka,sislo Iz planinu I njemu dobro brate,a mi najebasmo,unistise sve

Najnovije vesti

ZutoCvece