Oni koji se školuju NA STRANI nemaju pravo da SE LEČE u Vranju!

Učenici i studenti iz Vranja koji uče u drugim gradovima medicinske i stomatološke usluge moraju da potraže u tim gradovima, a ne u vranjskim zdravstvenim ustanovama, saznaju InfoVranjske iz izvora u Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja.

- RFZO će vratiti fakture ZC Vranje za usluge učenicima i studentima koji uče van Vranja, jer su oni dužni da se leče tamo gde uče i studiraju, osim ako su u pitanju hitni slučajevi - objasnio je sagovornik InfoVranjskih iz vranjske Filijale RFZO.

Izvor iz ZC Vranje je potvrdio da su dobili obaveštenje iz RFZO da učenici i studenti iz Vranja koji uče i studiraju u drugim gradovima, zdravstvene standardne usluge, izuzimajuči hitne slučajeve, moraju da potraže u tim gradovima.

- U gradovima gde uče moraju da otvore zdravstvene kartone - kaže sagovornik InfoVranjskih iz ZC Vranje.

Primer učenika Srednje kulinarske škole u Vrnjačkoj Banji koji je žitelj Vranjske Banje, a potražio je usluge na Stomatologiji u DZ u Vranju, pokazuje duboku disharmoniju između birokratskih pravila i svakodnevnog života.

Srednjoškolac Banjčanin je ovog leta lečio zub na Stomatologiji u vranjskom Domu zdravlja, ali mu je u ponedeljak rečeno «da mora da ima karton u Vranjačkoj Banji i da tamo leči bolestan zub, iako je ovde lečen do prošlog petka».

- RFZO će vratiti fakture nazad i mi moramo da se držimo pravila koja oni propisuju, a to je da se učenici i studenti leče u mestu studiranja i gde uče, a ne u Vranju, osim kada su u pitanju hitni slučajevi - rekli su na Stomatologiji.

S. Kostić

Komentari

MA J.LECENJE DOSLI SMO DO VRHA RUSIMO STARI HOTEL.MOLIM GRADONACELNIKA DA DA POVELJU USPESNOG ZALAGANJA NA POLITICARA SA PREPISKE .USPEO JE U ZIVOTU A GDE TI JE ONA.......

Zašto odvajamo tolike pare za zdravstveno osiguranje, blokada 300 miliona, ne možemo da se lecimo, da li ste vi normalni, odakle bre primate plate...

Baš bih voleo da vidim da mi neće lečiti decu, studente. Baš bih voleo to da vidim. Šta će tada biti, neka misle.

Ko je bre doneo ovu idiotsku odluku?

Људи, зар не видите да свесно и плански исељавање се ради. Напустите млади ову лађу што тоне. Нека последњи угаси светло.

Najnovije vesti

SPS: Svi predsednikovi ljudi »

Jasmina Prokić, Miroslav Nikolić, Žikica Antanasijević, Stefan Stanković i Lidija Novković predstavljaju deo Radne grupe...
AluTerm plus