OEBS podržava obrazovanje na JUGU

Misija OEBS i njen visoki komesar za nacionalne manjine Lamberto Zanijeri čvrsto stoje iza misije bujanovačkog odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice.

- Za nas je jako važno da studenti Odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice dobiju
kvalitetno
obrazovanje na dva jezika – bio je jasan visoki komesar Zanijeri na sednici Odbora zainteresovanih strana koje stoje iza projekta ove visokoškolske ustanove.

Govoreći na sednici, Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu rekao je da je za Vladu Republike Srbije jedan od prioriteta upravo rešavanje potreba građana tih opština, ali je ukazao i na jednu nedoslednost institucija države Srbije.

- Vrlo je bitna informacija da u tim opštinama, pored Odeljenja Ekonomskog fakulteta, postoje neka odeljenja koja nemaju akreditacije, a normalno upisuju studente, što dovodi u zabludu njih i njihove porodice – konstatovao je Stanković.

Ovom sastanku su, pored nekoliko visokih državnih funkcionera i predstavnika Fakulteta, prisustvovali predsednik opštine Bujanovac, Šaip Kamberi i predsednik Nacionalnog saveta Albanaca, Šukri Imeri.

R. Irić

Komentari

"Vrlo je bitna informacija da u tim opštinama, pored Odeljenja Ekonomskog fakulteta, postoje neka odeljenja koja nemaju akreditacije, a normalno upisuju studente, što dovodi u zabludu njih i njihove porodice – konstatovao je Stanković".
Reče predstavnik vlasti i ostade živ.
PA KO TREBA DA VODI RAČUNA O TOME? IDIOTI JEDNI.
Država, koja akredituje nazovi " fakultete " ili ko? Vranjska banja ima fakultet, jebeno Vranje ima jedno 7-8 "fakulteta". O čemu vi uopšte vodite računa, ako niste svesni da nepismeni ljudi sa diplomama akreditovanih "fakulteta" imaju ista prava sa onima koji krv propišaju dok ne dobiju diplomu? I posle svega ih zovu "KOLEGA". Naravno da će učeni odlaziti napolje, a ovi što ne razlikuju ćirilicu od latinice (članovi SNS-a) dobijati rukovodeća mesta.

Najnovije vesti

ZutoCvece