Odlazak HALIMIJA, KAMBERI novi predsednik PDD-a

Diplomirani pravnik Šaip Kamberi, predsednik opštine Bujanovac, novi je predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD), najveće partije Albanaca na jugu Srbije.

Na ovu funkciju Kamberi je, u subotu 6. oktobra došao sa mesta potpredsednika, pošto mu je čak 215 delegata Skupštine PDD, najvišeg organa partije, dalo svoj glas.

On je na čelnoj poziciji partije zamenio Rizu Halimija, profesora fizike i čuvenog disidenta s početka 80-ih, koji je na čelu PDD bio 28 godina - od osnivanja 19. avgusta 1990. godine.

Riza Halili, ideolog, tvorac i osnivač Partije za demokratsko delovanje, imenoivan je za njenog počasnog predsednika.

Kamberi će po funkciji biti i predsednik Glavnog odbora (105) i Predsedništva (27 članova) partije.

Šaip Kamberi je rođen 15. oktobra 1964. godine u Velikom Trnovcu kod Bujanovca.

Diplomiranije pravnik i dugogodišnji predsednik Odbora za ljudska prava u Bujanovcu.

Bio je predsednik opštine Bujanovac od 2008. do 2012. godine, a na ovu funkciju ponovo je izabran 2016. godine.

Od 2014. do 2016. godine, bio je narodni poslanik u Skupštuni Srbije.

Šaip Kamberi je ekspert za ljudske slobode i prava, na albanskoj političkoj i društvenoj sceni važi za jednog od najjačih intelektualaca.

Oženjen je i otac je dvoje punoletne dece.

R. Irić

Ovaj tekst urađen je uz pomoć Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Vlade Srbije. Tekst izražava samo stavove redakcije infovranjske.rs i Ministarstvo na snosi odgovornost za stavove iznete na portalu.

Najnovije vesti

Pao sa motora u Karađorđevoj »

U četvrtak pre podne u ulici Karađorđevoj dogodila se saobraćajna nezgoda sa, nažalost, teškim posledicama.Vozeći svoju...

Ode Neši u direktore!? »

Nenadu Đorđeviću Nešiju, gradskom većniku za sport, predstoji direktorska fotelja u «taze» javnoj ustanovi «Sportski obj...

Smiljče NOVA šefica SNS BOTOVA »

Smilja Antić, nedavno za stalno zaposleni kadar naprednjaka u kabinetu gradonačelnika Milenkovića, preuzela je i "šefova...
ZutoCvece