Odbijen zahtev VIŠE ŠKOLE za poništavanje diplome

Srednja škola «Pitagora» u Odžacima odbila je zahtev Akademije tehničko-vaspitačkih studija u Nišu da poništi diplomu Draganu Mišiću, zaposlenom u ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Srednja škola u Odžacima u obrazloženju svoje odluke poziva se na nepreciznost sudske presude protiv Mišića.

- Sudskom presudom je Dragan Mišić oglašen krivim za davanje mita, ali nije poništena diploma, niti se navodi u presudi da je izdavalac diplome i uverenja dužan da je poništi - piše u odgovoru škole na zahtev Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija koji je potpisao direktor škole u Odžacima Veselin Furtula.

Akademija tehničko-vaspitačkih strukovnih studija u Nišu, u čijem je sastavu Visokoškolska jedinica u Vranju, podnela je 30. oktobra ove godine zahtev Srednjoj školi «Pitagora» u Odžacima «da se Draganu Mišiću poništi diploma ove škole, a na osnovu pravosnažne presude Višeg suda u Somboru kojom je Mišić osuđen zbog davanja mita radniku škole u Odžacima da bi dobio diplomu bez konsultativne nastave i polaganja ispita».

Zahtev Akademije potpisao je predsednik dr Srđan Jovković.

S. Kostić

Komentari

Ovaj radnik u Visu školu strukovnih studija je uz novčanu nadoknadu obezbedio veliki broj kupljenih diploma ove više škole. I nikom ništa. Svi diplomci sa lazne diplome rade na odgovorna radna mesta kao i sa pravnog fakulteta koji je radio u ovoj školi. Pa zato pravnika koliko hoćeš. I SVI rade. Više ih ima u Vranju nego u celoj Srbiji. I on još uvek to radi.

Ajo njemu poniste diplomu morace onda i ostalima
a ako ktene tim tokom pola SNS ostade bez diplome...
pa vi sami vidite smeju li da poniste diplomu coveku.
Ovako odlezis kuci 6meseca diploma ti ostane i posle toga opet nastavis da radis na bitnom mestu neznajuci nista uopste o svom radnom mestu.
Pa nije ni cudo sto nam svuda hvali po jedan papir u svakoj drzavnoj sluzbi.
Sistem dno dnaa

Ko uli u Srbiji... Lozaci, keramicari i vode drzavu!

Najnovije vesti

ZutoCvece