OBUĆARI: Vučića čekamo četiri meseca, Ustavni sud godinu dana!

Inicijativni odbor radnika nekadašnje «Koštane», ugašene fabrike obuće u Vranju, na odgovor iz kabineta predsednika Srbije za sastanak sa delegacijom radnika čeka već četiri meseca, a na odgovor na ustavnu žalbu iz Ustavnog suda Srbije godinu dana, saznaju InfoVranjske iz izvora u IO «Koštane»!

- Vučiću smo uputili zahtev za razgovor, ali odgovora nema već četiri meseca, šta možemo kada smo iz Vranja, za sve druge ima novca, ali za radnike «Koštane» nema, iako se radi o garantovanim platama - ogorčeno ističu u IO «Koštane».

Po članovima IO, «državu ne interesuju radnici «Koštane», njih 3.000 nekada zaposlenih u ovoj ugašenoj vranjskoj firmi»!?

- Predsednik IO Slađan Ristić je na mukama, od njega se traži da pokreće inicijative, da preduzima akcije prema državi, ali mu radnici toliko dosađaju da poneki čak i novac traže od njega, kao da im je on poslodavac, a ne nekada društveno preduzeće, koje, po mišljenju Međunarodnog suda u Strazburu, ima zajedno sa državom obavezu da isplati zagarantovane plate radnicima i posle stečaja i gašenja firme - objašnjavaju članovi IO «Koštane».

IO «Koštane» potencira «da se ni Ustavni sud ne oglašava na njihovu žalbu»!?

- Ustavnu žalbu uputili smo pre godinu dana, odgovora još nema, a u međuvremenu poslali smo urgenciju pre pola godine, odgovora takođe nema - gnevno saopštavaju nekadašnji čuveni vranjski obućari.

Rešenjem Privrednog suda u Leskovcu, «Koštana» koja je u stečaju od 2003. godine, a ugašena 2009. godine, ili država dužni su da isplate neisplaćene garantovane plate radnicima kojima u proseku bez kamate duguju 120.000 dinara, ali sa kamatama od 250.000 do 300.000 dinara.

S. Kostić

Komentari

Ce dodje.Strpite se ljudi aman.Otvara covek fabrike.Bas takve u kakve ste vi radili.Otvara i moli narod da ne idemo preko.Rece ce bude plata 25000.Pa malo li je?U jumko je 17000 a i kasni tri meseca.Narode ko ode odavde spasio se je.

Najnovije vesti

ZutoCvece