Obradoviću ZAHVALNICA za afirmaciju etike i hrabrosti u novinarstvu

Vukašin Obradović, vlasnik i glavni urednik Vranjskih, dobitnik je posebne zahvalnice za afirmaciju etike i hrabrosti u srpskom novinarstvu.

Ovu odluku doneo je žiri za dodelu nagrade „Dušan Bogavac“ koja se svake godine dodeljuje za novinarsku etiku i hrabrost, saopštio je NUNS.

Ovogodišnji dobitnici nagrade „Dušan Bogavac“ su Centar za istraživačko novinarstvo (CINS) i Mreža za borbu protiv korupcije i kriminala (KRIK). Tokom proteklih godina i CINS i KRIK su bili novinarski svetionici u medijskom mraku Srbije. Svojim novinarskim istraživanjima KRIK i CINS su pred domaćom i međunarodnom javnošću reprezentovali hrabro, časno i profesionalno bavljenje žurnalističkim zanatom. Uprkos činjenici da su ovdašnjom medijskom scenom preovladali strah, konformizam i autocenzura, novinarke i novinari KRIK-a i CINS-a su iz meseca u mesec istraživali najdelikatnije novinarske teme i publikovali ih na scojim portalima. U tome ih nisu pokolebale niti  sprečile pretnje, uvrede, ponižavanja, pa čak i provala u stan koleginice Dragane Pećo, navodi se u obrazloženju žirija.

Novinar Vukašin Obradović dobitnik je posebne zahvalnice za afirmaciju etike i hrabrosti u srpskom novinarstvu. Nakon dobijanja nagrade “Dušan Bogavac” 2003. godine, kao glavni urednik novina “Vranjskih”, Vukašin Obradović je potom, pre svega kao predsednik NUNS-a, dosledno nastavio sa afirmisanjem glavnih atributa nagrade: etika i hrabrost, ističe žiri u sastavu Sanja Kljajić, Branka Bogavac, Dušan Petričić, Slaviša Lekić i Filip Mladenović.

Ceremonija dodele novinarske nagrade „Dušan Bogavac“ biće održana u utorak 24. oktobra u 12 sati u Medija centru u Beogradu.

S.K.

OBRADOVIĆ uputio otvoreno pismo PORESKOJ UPRAVI Vranje

A onda je došao dan kada smo rekli - dosta!

Najnovije vesti

Boske na Pegazu »

Nedugo pošto su se pojavile glasine da je Dragan Stevanović Boske kandidat za ministra privrede ili turizma, stigao je h...
ZutoCvece