OBRADOVIĆ: Pitanje je da li se ova vlast "RUŠI" izborima

Sve ono što se dešavalo nakon i tokom vanrednog stanja, pokazalo je da ovaj režim ove izbore smatra završenim, naročito nakon odluke Pokreta slobodnih građana, i da oni sada kreću u kampanju za predsedničke izbore. Toga nije svesna ni opozicija, i to dovodi u pitanje njihov opstanak, izjavio je u „Novom danu“ TV N1 novinar i vlasnik nekadašnjeg nedeljnika „Vranjske“ Vukašin Obradović.

Govoreći o predizbornoj kampanji u Srbiji, on kaže da "iako se tokom pandemije govorilo da više neće biti ništa isto, to ne važi za nekoliko država, među koje, nažalost, spadamo i mi".

- Kada pogledate današnje naslove, vi mislite da smo samo nastavili tamo gde smo stali pre izbijanja korone, s tim što su rizici malo veći, a ulog je ogroman. Sve ono što se dešavalo nakon ukidanja vanrednog stanja i tokom vanrednog stanja, pokazalo je da ovaj režim ove izbore smatra završenim, naročito nakon odluke Pokreta slobodnih građana, i da oni sada kreću u kampanju za predsedničke izbore. Toga nije svesna ni opozicija, i to dovodi u pitanje njihov opstanak - naglašava Obradović.

On je dodao da opozicija mora da shvati da se Vučić ne ruši na način na koji misli, u jednom dahu, za jedan dan, jednim potezom.

-Mislim da na taj način potcenjuje Aleksandra Vučića koji je izgradio ozbijan mehanizam za koji će biti potrebno i vremena i mnogo napora da se promeni, a to sigurno neće biti na ovim izborima - kaže Obradović i ocenjuje da je pitanje svih pitanja da li se Vučić uopšte "ruši" na izborima.

- Pitanje svih pitanja je kako će Vučić reagovati u narednom i da li postoji mogućnost da on izgubi na fer i poštenim izborima. I tu treba napraviti distinkciju. Vučić se na ovakvim izborima ne ruši. U ovakvim okolnostima, na fer i poštenim izborima možda, ali pod ovim okolnostima, Vučić se ne ruši. On neće nikad ozbezbediti fer i poštene izbore, međutim, politika, je umeće mogućeg. Verujem duboko da opozicija, smišljenim potezima mora da natera Vučića na određene ustupke - ocenjuje Obradović.

Prema njegovim rečima, izbori u Srbiji od pre 2000. godine nikada nisu bili idealni, ali se mora pronaći način da se učine minimalni ustupci koji bi doveli da se Vučić najpre "uzdrma, a onda da izgubi na izborima".

- Mislim da štrajk glađu Boška Obradovića nije način za to. Aleksandar Vučić nema problema više oko legitimiteta ovih izbora. On je dobio jednu stranku (PSG) iz demokratskog korpusa i za njegovo shvatanje demokratije to je sasvim dovoljno. Pitanje je šta će biti i sa DS-om, i ostaje da se vidi šta može da dovede štrajk glađu Boška Obradovića. Taj štrajk neće naterati Vučića da sedne za pregovarački sto, i da prihvati uslove koje nameće opozicija - naglašava Obradović.

Dodaje da štrajk glađu Obradovića sigurno neće promeniti izborne uslove, ali će povećati njegovu vidljivost u medijima.

- Sve ono što se događalo poslednjih dana, miting, kontramiting, štrajk glađu, je u stvari promišljena politika Aleksandra Vučića koja predstavlja određenu tehnologiju vladanja. I tu nema nikakvih iznenađenja. To je jedan autokratski režim, koji funkcioniše na ovim principima koji su se iskazali u ovim situacijama. To je možda jedna ludnica, ali se u njoj tačno znaju pravila funkcionisanja, pre svega vlasti i najmoćnijeg čoveka u državi - ističe Obradović.

On je naglasio da ova vlast vrlo vešto "spinuje svaku situaciju", tako da i ako bi se desilo da dođe do povećanja broja obolelih od koronavirusa nakon nedavnih mitinga ispred Skupštine Srbije, bila bi proglašena opozicija za glavnog krivca za to.

Govoreći o odgovoru premijerke Ane Brnabić na izveštaj "Fridom Hausa" on je istakao da on "nije namenjen toj organizacijiu, već za domaću upotrebu".

- Tu ne može ništa novo da se čuje, osim tirade da je Srbija 'Meka' informisanja i slobodne štampe. Teško da pismo od 18 strana može da promeni stav, ne samo 'Fridom hausa', već većine međunarodnih organizacija koje se bave slobodom medija o tome kakva je medijska situacija u Srbiji - zaključuje Obradović.

SSB

Komentari

Rusice se kao Milo

Izvini a kako se ruši. Pozivaš na nasilničko rušenje. Ti si stadao za ćuzu

Zoki ne lupaj gluperdo gluposti,uzmi procitaj jos jednom sta je Vule rekao,gospodin covek,a ti se ne javljaj vise tako glupo.

Ti ako si nepismem nemora da čitaš ceo tekst, fovoljan ti je madlov, za tvoju inteligenciju.

SNS je napravio državu po svojoj meri, ne po meri građana. Pošto je sazdana po principu kriminalne organizacije, oni mogu pasti na dva načina. Ili da se uruši iznutra, sama od sebe zbog sukoba interesa. Drugi način je da ga zapad, posle ispunjenja uslova za koje su se dogovorili pre osam godina, odbaci Vučića kao slinavu maramicu. Na izborima se ovakva kriminalna organizacija ne pobeđuje, zato BOJKOT.

Kad prvi iz Vučićevog kartela bude uhapšen počeće promene. Optužnice Europola su spremljene. Da li će to biti Andrej , Neša Roming, Nikola Petrović, Slinin otac, Tešić je manje bitno. Blokirati kartelu račune, onemogućiti i otežati dalje poslovanje i vlast počinje da slabi. Protivnici režima treba da konstantno drže tenziju jer picousti kao kukavica ne trpi tenziju. On je bahat u Srbiji koju je medijski zatvorio do apsurda, ali je napolju ponizan do valjanja po podu. Biografija mu je prljava i podložna ucenama. On je prema stranoj štampi nudio potpis za priznanje Kosova, ali su zapadni pravnici procenili da je njegov potpis ništavan jer po Ustavu nije ovlašćen za to nego lezbejka i ekipa.

Живимо у земљи званој"ПА ШТА".
Рушили у Савамали , па шта?
Палили кућу новинару Милану Јовановићу, па шта?
Министар полиције и његов отац умешани у трговину оружјем, па шта?
У Јовањици никла марихуана, па шта?
Син председника сликан у друштву мафијашког клана, па шта?
Митровићев син убија Андреу Бојанић,па шта?
Убиство Оливера Ивановића не разјашњено, па шта?
Нема снимка кад Бабић колима гази на наплатној рампи, па шта?

И немојте се чудити када и Ваш живот и живот Вашег детета буде угрожен јер на питање зашто , сигирно ћете добити већ познати одговор!!!!
ЖИВЕЛА ЗЕМЉА "ПА ШТА"!!!!

Kolonija brace vucic

Šteta sto ste dozvolili da vas ovaj režim uruši toliko da su vas sklonili iz Vranje i sav vaš, rad, trud i pravo novinarstvo posle vas satru. Vukasin Obradovic veliki covek pre svega i jedini pravi novinar koji je nekada živeo u Vranju.

Bravo Mirjana Ilic Stosic! Podrška maksimalna Djilasu.

Vukašin opet jaše političkom scenom.Da nije opet bio u SAD i dobio "donaciju"? Čovek pre podne mrzi Srbiju a uveče ne može da smisli sebe!

Najnovije vesti

Boske pred izlečenjem od korone »

Dragan Stevanović Boske, državni sekretar u Ministarstvu privrede i koordinator SNS za Pčinjski okrug, oboleo je od koro...
ZutoCvece