OBRADOVIĆ izabran za LIČNOST GODINE

Vranje - Vukašin Obradović, doskorašnji vlasnik i urednik sada ugašenih novina Vranjskih, ovogodišnji je dobitnik priznanja „Ličnost godine“, koji dodeljuje prestižni portal Žurnalist.

Obradović je na mestu laureta smenio prošlogodišnjeg nosioca laskave titule, Rodoljuba Šabića.

Obradović je posle 23 godine rada, u septembru 2017. bio prinuđen da ugasi novine „Vranjske“, pre svega zbog političkih pritisaka.

Posle ovog dešavanja, pokenute su šire srpske društveno medijske akcije - „Stojim uz Vranjske“, „Stop medijskom mraku“ i „Za slobodu medija“.  

Obradović je u 2017. godini dobio i prestižnu nagradu „Vitez poziva“, dok je u 2016. godini proglašen za počasnog građanina Šapca.

On je inače u karijeri dobio i nagrade „Staša Marinković“, „Jug Grizelj“, za novinarsku hrabrost „Dragoljub Stošić“, „Dušan Bogavac“, ali nikada  nije dobio nijednu nagradu u Vranju, svom rodnom gradu iz koga se nedavno i potpuno iselio.

Komentari

Bravo vule nema predaje

U svom rodnom gradu Vukašin i slični neće dobiti nikakvu nagradu za tri života. Juče socijalisti, a danas naprednjaci (sve moj do mojega) napravili su kilometarski red "zaslužnih" građana koje treba podmiriti. Tek posle njih na red dolaze oni koje je istorija uklesala u spisak besmrtnih.

Pravi civek i prava odluka!

Najnovije vesti

Boske na Pegazu »

Nedugo pošto su se pojavile glasine da je Dragan Stevanović Boske kandidat za ministra privrede ili turizma, stigao je h...
ZutoCvece