Obeležena 100. godišnjica kraja VELIKOG RATA

Polaganjem venaca i cveća na Spomenik žrtvama bugarskog okupatora 1915. – 1918. godine, i u Vranju je obeležen Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

O akcijama nemilosrdnog okupatora, u zastrašujućem istorijskom trenutku za srpski narod, govorio je predsednik Skupštine grada Dejan Tričković.

On je rekao da ne smemo zaboraviti da je 1915. godine Srbija nazivana zemljom smrti, da su oblasti u kojima su se vodile bitke bile razorene i popaljene.

- Danas dok simbolično na reveru nosimo cvet Natalijine ramonde, setimo se kolika je, pre 100 godina, velika žrtva podneta da bi srpska država oživela. Dok minutom ćutanja odajemo počast žrtvama, ne zaboravimo da kada bi ćutali za svakog poginulog u Prvom svetskom ratu, tišina bi trajala 866 dana. Ne zaboravimo da tamo gde se barjak vijorio i gde su zastave bile potopljene krvlju, rađala se sloboda za srpsku državu - istakao je Tričković.

Vence i cveće položili su gradonačelnik Slobodan Milenković, predstavnici Vojske Srbije, Policijske uprave, BIA-e...

Srbija je u Velikom ratu izgubila 1.247.435 ljudi, odnosno 28 odsto od celokupnog broja stanovnika prema popisu iz 1914. godine.

Komentari

Komunisti opet u prvim redovima

Gde Vam je narod?

Дај објасните на ови шабани из први ред,да се тако не иде на државне свечаности,тј да се носе одела тамније боје...или су се угледали на Ану Брнабић.што личи на мутираног кловна? И оне политичарке што иду на литургије разголићене и нашминкане...јадне непримећене у животу.

Šabane možda i urediš,ali tebi vr. kasabo nikada iz šupka izaći neće luk sa više dejstava . . .

Шабане палиш се на мма? Дај неки аргумент ботчићу један што пишеш за 2 сендвича дневно

Dezerteri, MIRNO!!!

Treba da se stide od predaka pravih i starih vranjanaca. U prvom redu stoje 90% došljaci koji su došli iz nekim planina, neuralnih seoskih sredina. I šta oni prdstavljaju ovde. Koga. Bože dali uopšte znaš koju si gršku napravio dovođenjem ovih nepismenih, korumpiranih i još više neznalica. Narode daj jednom da ih oduvamo

Ovi u prvom redu su potomci okupatora iz Prvog Svetskog rata, ovo su sopovi i bugari, a oni su ratovali na strani okupatora. Zato i dosli u siva odela da se raduju stradanju vranjanaca. Da su nasi znali sta ce Vranje da zadesi posle sto godina da nista ne diraju. Ma od Turaka nismo trebali da se oslobadjamo, kod njih se bar znalo sta je danak u krvi i ko ga ubira. Ovi gori i od danka u krvi.

GONZE KUDE SU TI ODBORNICI SPREMAV TI ZAMKU NEMA DONJOVRANJSKI SELJACIM DA GAZDUJE

Najnovije vesti

Boske pred izlečenjem od korone »

Dragan Stevanović Boske, državni sekretar u Ministarstvu privrede i koordinator SNS za Pčinjski okrug, oboleo je od koro...
ZutoCvece