Očajni OBUĆARI traže pomoć od poslanika BULATOVIĆA

Slađan Ristić, predsednik Inicijalnog odbora radnika nekadašnje vranjske fabrike obuće «Koštana», zatražio je hitan prijem kod Slaviše Bulatovića, predsednika GrO SNS u Vranju i narodnog poslanika, zbog višegodišnjeg problema sa isplatom garantovanih plata radnicima ove ugašene fabrike.

- Primoran sam da vam se obratim a na zahtev 1.580 radnika «Koštane» zbog problema sa isplatom garantovanih plata o čemu je sud doneo presudu i naložio isplatu neisplaćenih ličnih dohodaka, ali od 2004. godine. 15 godina niko nije imao sluha da se ovaj problem reši, a ni sluha za radnike žrtve tranzicije u Vranju i na zaboravljenom jugu Srbije - piše, između ostalog, u dopisu u kome Ristić traži urgentan sastanak sa poslanikom Bulatovićem.

Ristić obećava strpljenje radnika «Koštane», ali napominje «da to ne može da traje predugo kao do sada».

- Bićemo strpljivi, ali nas strpljenje polako napušta iako ne želimo da preduzmemo radikalne mere, jer se nadamo da će naš problem biti rešen - piše Slađan Ristić.

Predsednik IO radnika «Koštane» očekuje pozitivan odgovor na svoj zahtev za prijem kod Bulatovića, koji je inače prosleđen svim medijima, advokatu punomoćniku radnika nekadašnje fabrike, gradonačelniku i poslaniku Bulatoviću.

IO radnika «Koštane» podneo je pre godinu dana ustavnu žalbu Ustavnom sudu Srbije, ali su i pored urgencija još uvek bez odgovora iz ovog suda.

Obratili su se i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u aprilu ove godine i do sada nisu dobili odgovor na svoj dopis, takođe su se obraćali nadležnim organima, Ministarstvu privrede pre svega, što nije dalo očekivani rezultat.

Podsećamo, radnici «Koštane» u proseku potražuju na ime neisplaćenih plata pojedinačno u proseku po 120.000 dinara bez zakonske zatezne kamate, a računajući i kamate oko 300.000 dinara.

S. Kostić

Komentari

Risto natebe ti sve nešto hvali.Od radničke plate naše kupatilo si napravio.Celu zimu po ulicu,protestuješ protiv tog Bulatovića,sada traziš da ti on pomogne.Idi kod Djilasa ti njega voliš.

Risto neprodavaj maglu više znamo se i u loše i dobro.Opština ti je dala pare ja znam još 2008godine.Ti si kupatilo od te pare napravio.

Šta li sad smišlja Rista.Traži od sestrića iz Neradovac on ima pare.

Ima sestrić i to mnogo malka li je teraja.A Rista to je posebna priča voli pare i samo mu nešto hvali.Bulate ne nasedaj hoće opet da prevari i zavrne.

Rista voli da drži govori,misli da je dobar govornik a neznane 2+2 koliko .net.Ali kupatilo je napravio toj znaje.Uaaa Rista

Sladjane nelaži više ljudi,država nam to islaćuje bez tvoje pomoći.Ti nas lažeš godinama Bulat je pametan čovek provalio te da voliš da lažeš.Aj zdravo sa tvojim lažima Risto.Sestrić što ti je po zanimanju.Vozač??A šta vozi?Koga štiti?

Najnovije vesti

ZutoCvece